Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Ob regionalki bodo gradili 1,3 milijonski vodovod

Log - Dragomer, 27. maj 2021 – Občina Log - Dragomer bo ob regionalni cesti gradila primarni in sekundarni vodovod. Milijonski posel je kot najugodnejši ponovno dobil Hidrotehnik, ki v partnerstvu s Komunalnimi gradnjami in Trgogradom gradi kanalizacijo in čistilno napravo. Tokrat je v skupnem nastopu s KPL in Komunalnimi gradnjami ponudil za štirideset tisočakov nižjo ceno od ostalih treh ponudnikov.
Občina Log - Dragomer je sredi maja zaključila postopek oddaje javnega naročila za projekt Izgradnje primarnega in sekundarnega vodovoda v območju regionalne ceste R2 409/0300. Ponudbo so oddali štirje ponudniki, gradbeno podjetje Pomgrad iz Murske Sobote, Zigrad iz Idrije, Hidrotehnik v skupnem nastopu s KPL in Komunalnimi gradnjami ter GP KRK v skupnem nastopu s CBE. Najugodnejšo ponudbeno ceno je ponudil Hidrotehnik s partnerji, ki je po pogajanjih h katerim je občina pozvala vse ponudnike, še nekoliko znižal ponujeno ceno. Posel je vreden 1,29 milijona evrov brez ddv, dela pa naj bi bila zaključena v enem letu. Kot je ob podpisu pogodbe za gradnjo vodovoda ob regionalni cesti, od križišča z osnovno šolo do Jordanovega kota, povedal župan Miran Stanovnik je izgradnja vodovoda strateški projekt, ki bo pripeljal do boljših rezultatov pri oskrbi s pitno vodo. »Ne le, da bomo položili nov vodovod, ta se poleg tega ne bo več nahajal v zasebnih površinah, temveč gre vse v javna zemljišča. S tem je povezno tudi lažje vzdrževanje. Izboljšal se bo pretok vode, večje količine vode na tem transportnem vodovodu bodo prinesle boljše rezultate pri dobavi vode in boljšo požarno varnost.« Poudaril je, da je bilo v projekt, kljub temu, da ni bila zakopana še nobena lopata, vložene veliko energije in znanja pri pripravi dokumentacije. »Zelo hvaležen sem, da je Hidrotehnik dal tako prijazno ponudbo, da smo lahko spet in še vedno skupaj. Pri skupnih projektih dosegamo dobre rezultate, ki so mislim da lahko še boljši, ker se tako dobro poznamo.« Z njim se je strinjal tudi direktor Hidrotehnike, Vincenc Jamnik, ki je dejal, da sočasna gradnja prinaša pozitivne rezultate. »Zelo smo bili  veseli, ko se je pojavil razpis za vodovod, saj smo tukaj že prisotni. Na tej trasi ob regionalni cesti že izvajamo vakuumsko kanalizacijo in plinovod. Gradnja vodovoda je smiselno nadaljevanje , ki vse skupaj zaokroži. Tako za občino kot za prebivalce bo zadeva olajšana, glede zastojev, večkratnih odpiranj tras in zapiraj ceste. Zelo se veselimo gradnje in bomo zaključili v rokih, ki so predvideni ter predali vodovod v občinske roke.« 
Primarni vodovod bo zgrajen ob regionalni cesti. Gre za hrbtenico vodovodnega sistema preko katere se s pitno vodo napaja celotna občina. Obstoječi vodovod, ki je star in poteka po zasebnih površinah bodo prestavili v javno površino ter tako povečali dostopnost za potrebno vzdrževanje. Obenem bodo povečali tudi profil, saj so hidravlični izračuni, ki jih je pred leti izdelalo Komunalno podjetje Vrhnika pokazali, da je pod dimenzioniran. Kot smo še izvedeli bo vzporedno potekala tudi gradnja sekundarnega vodovoda, saj se neposredno na primarni vodovod ne sme priklapljati hišnih priključkov.

V. L.

Foto: V. L.

Oglejte si tudi