Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Na Miklavža čakala množica otrok

Log, 5. december 2022 – Gasilski dom na Logu je po dveh letih epidemičnega premora ponovno pokal po šivih. Miklavževanje je znova privabilo številčno občinstvo. Najmlajši so z igrivim pričakovanjem čakali na svetega Miklavža, še pred njegovim prihodom pa so si lahko ogledali predstavo četrtošolcev ter mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Log - Dragomer.
V najbolj prazničnem mesecu v letu je veselje na otroških licih prvi znova pričaral dobri mož Miklavž. Ta je otroke obiskal v loškem gasilskem domu. Tako kot v letih pred epidemijo, ga je tudi letos pričakala množica razigranih otrok in njihovih staršev. Najprej so si ogledali nastop četrtošolcev in mladinskega pevskega zbora pod mentorstvom Janje Zadnikar, Kaje Lenič in Mojce Lorber, nato pa je skozi vrata skupaj z nebeškim in peklenskim spremstvom stopil Miklavž ter nagovoril otroke. Na prireditvi, ki jo je organiziral KUD Kosec, Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine in starih običajev v sodelovanju z Župnijo Brezovica, so tokrat obdarovali otroke, mlajše od šestih let.

Otroke v noči na torek po ljudskem izročilu obišče sv. Miklavž, prvi od decembrskih dobrih mož, ki goduje 6. decembra. Pridnim v nastavljenih peharjih ali krožnikih pusti darove, manj pridnim pa šibo.

 

V. L., foto: V. L.

 

Zahvala: Hvala članom in članicam KUD Kosec  za pomoč ter PGD Log, ki so nam tako kot vsako leto nesebično posodili svoj gasilski dom ter nam pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodka (KUD Kosec)

Oglejte si tudi