Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Doma upokojencev še ne bo

Log - Dragomer, 18. januar 2021 – Dom upokojencev Vrhnika je na javnem razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje vlaganj v javno infrastrukturo namenjeno izvajanju dnevnih oblik varstva oziroma začasnih namestitev za starejše uspel pridobiti sredstva, a do gradnje v Dragomerju zaenkrat še ne bo prišlo. Kot smo izvedeli, se je zataknilo pri gradbenem dovoljenju.

16. oktobra se je iztekel rok za oddajo vlog za razpis za infrastrukturo, namenjeno dnevnim oblikam varstva in začasnim namestitvam za starejše. Pravočasno je na tretji rok razpisa prispelo osem vlog, med njimi tudi vloga Doma upokojencev Vrhnika, ki je na razpis prijavil gradnjo enote za zagotavljanje dnevnih oblik varstva Vrhnika in enote za zagotavljanje začasnih namestitev Log - Dragomer. Kot smo izvedeli, je ministrstvo že decembra obvestili Dom upokojencev Vrhnika, da projekta izpolnjujeta pogoje in merila za sofinanciranje. »Na razpisu smo uspeli pridobiti vse točke, razen za pridobljeno gradbeno dovoljenje, ki pa ga do konca leta, kar je bil pogoj za sklenitev pogodbe z ministrstvom, niso uspeli pridobiti. V postopek izdaje pravnomočnega gradbenega dovoljenja se je prijavila stranka, s katero pravočasno nismo uspeli razrešiti vseh izpostavljenih vprašanj,« so nam pojasnili na Občini. Do gradnje enote doma upokojencev tako še ne bo prišlo. Na Občini pojasnjujejo, da bodo v Domu upokojencev Vrhnika nadaljevali aktivnosti tako glede pridobitve gradbenega dovoljenja, kot tudi priprave na prihajajoče razpise ministrstva.

Ministrstvo je sicer na vseh treh rokih skupaj razdelilo 14,5 milijona evrov sredstev in z izborom projektov skupno zagotovilo 13 novih enot za namene zagotavljanja dnevnega varstva in 9 novih enot za namen izvajanja začasnih namestitev. Dom upokojencev na Vrhniki je bil delno uspešen, zeleno luč ima projekt gradnje enote za zagotavljanje dnevnih oblik varstva na Vrhniki.


V. L.

Oglejte si tudi