Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Nov priključek pri dializnem centru

Log - Dragomer, 12. marec 2021 – Začela so se dela za ureditev novega uvoza pri dializnem centru, ki naj bi v prihodnosti razbremenil promet na Šolski ulici. Izveden je predobremenilni nasip, gradnja pa naj bi se nadaljevala čez pol leta, ko se bo zaključila konsolidacija tal.

Občina Log - Dragomer je v želji, da bi bila pot v šolo varna in prijetna, na cesti pa manj gneče, že pred leti začela načrtovati nov uvoz na regionalno cesto pri dializnem centru. Ta naj bi razbremenil in sprostil promet po Šolski ulici.

Kot so nam povedali na Občinski upravi je bilo pred pričetkom gradnje treba utrditi obstoječi izkopani teren z izvedbo predobremenilnega nasipa za izvršitev potrebnih posedkov obstoječega terena. »Po projektu je bila predvidena izvedba cestnega nasipa iz kamnitega nasipnega materiala do predvidene kote in še dodatni predobremenilni nasip v višini 1,25 m nad koto planuma tampona,« so razložili na Občini in dodali, da se bo odvečni material po predvideni polletni konsolidaciji odstranil. Do takrat bodo na nasipu vsak mesec potekale meritve posedka po sedalne plošče.

Po končani konsolidaciji oziroma procesu iztiskanja vode iz por zasičene zemlje zaradi obremenitve tal, naj bi odstranili predobremenilni nasip v debelini približno en meter ter uredili odvodnjavanje. »Temu sledi izvedba nasipa tampona v debelini ca. 25 cm ter grobi in fini asfalt za cesto. Vozišče priključka je predvideno v širini dva krat 3 metre,« ter enostranski pločnik, so še pojasnili naši sogovorniki.


V. L., foto: V. L.

Oglejte si tudi