Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Naziv častnega občana podelili Mladenu Sumini

Log - Dragomer, 27. maj 2021 – Občina Log - Dragomer je v letu 2020 dobila štiri nove prejemnike občinskih priznanj. Zaradi epidemije Covid 19 je vsakoletna slavnostna akademija lani odpadla, podelitev priznanj pa se je zamaknila v letošnje leto. Župan je v ožjem krogu na slavnostni seji tretjič v zgodovini občine podelil laskavi naziv častnega občana. Tega je prejel Mladen Sumina. Grb občine je dobila Rafaela Remškar, priznanji občine pa Rok Meglen in Vanja Potočnik.
Vsakoletna slavnostna akademija ob občinskem prazniku že drugo leto zapored ni potekala pred širšo množico. Lani je bila prireditev zaradi epidemije odpovedana, letos pa je ob spoštovanju priporočil in ukrepov NIJZ potekala v ožjem krogu. Tudi tokrat so priznanja dobili izjemni občani, ki pomembno prispevajo k prepoznavnosti občine. Najvišje priznanje, laskavi naziv častnega občana je prejel Mladen Sumina, ki se je tako pridružil Mateju Niku in Dušanu Suhadolniku, ki sta ta naziv prejela v prejšnjih letih. Grb občine, šele enajsti po vrsti je prejela Rafaela Remškar, priznanji pa Rok Meglen in Vanja Potočnik. Slavnostno sejo s podelitvijo priznanj je s kulturnim programom obogatila Kristina Nachtigal, ki se je predstavila z ljudsko Je pa davi slanca pala in Perpetum mobile, nemškega skladatelja in pianista Carla Bohma. Zbrane je nagovoril župan Miran Stanovnik, ki se je v svojem nagovoru ozrl v delo opravljeno v lanskem letu in predstavil načrte za prihodnost. Častni občan Mladen Sumina pa je ob prejemu priznanja povedal, da je ponosen, da je prejel tako prestižno priznanje in se spomnil dogodkov, zaradi katerih mu je bilo to priznanje tudi podeljeno.


Prejemniki priznanj Občine Log - Dragomer za leto 2020

Naziv častni občan Občine Log - Dragomer – MLADEN SUMINA

(Priznanje se podeljuje posameznikom za dolgoletne in izjemne uspehe na posameznih področjih družbenega življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu Občine Log - Dragomer)

Mladen Sumina je od preselitve v Dragomer leta 1973 je ves čas izjemno aktivno deloval v skoraj vseh strukturah lokalne organiziranosti, tako na krajevni kot občinski ravni. Od leta 1974 do 1982 je bil podpredsednik Skupščine krajevne skupnosti Dragomer – Lukovica ter od leta 1985 do 1989 in od 2001 do 2006 predsednik Sveta krajevne skupnosti Dragomer – Lukovica. Od leta 1978 do 1979 je bil član izvršnega sveta občine Vrhnika, nato do leta 1983 sekretar SZDL občine Vrhnika. Bil je eden izmed pobudnikov ustanovitve naše občine ter njen prvi župan. Občino je vodil med leti 2006 in 2014. Velik del svojih prostočasnih aktivnosti je posvetil posameznim društvom, kjer je bil pri mnogih soustanovitelj ali član. Ker se je uspešno ukvarjal tudi s podjetništvom je bil več mandatov izvoljen za predsednika Obrtniško podjetniške zbornice Vrhnika. Pri številnih pomembnih krajevnih in občinskih projektih je bil tako operativno kot pravno odgovoren. Med njih se nedvomno štejejo oskrba z vodo po takratni občini Vrhnika, asfaltiranje mnogih cest, izgradnja in dozidava vrtcev in osnovnih šol, telefonija, urejanje pokopališča v Dragomerju, nadgradnja doma krajanov v Dragomerju in ureditev prostorskih pogojev za novo občino. Kot so v utemeljitvi zapisali predlagatelji je njegov prispevek k razvoju in ugledu našega kraja in naše občine neprecenljiv.

 

Grb Občine Log - Dregomer – RAFAELA REMŠKAR

(Priznanje se podeljuje posameznikom, zavodom, organizacijam, društvom in drugim pravnim osebam, ki delujejo na območju Občine Log - Dragomer, za življenjsko ali dolgoletno delo, ki prispeva k razvoju in ugledu občine oziroma k boljšemu in kakovostnejšemu življenju občanov.)

Rafaela Remškar je aktivno in požrtvovalno sodelovala v Krajevni skupnosti Log. Kot članica Nadzornega odbora je od leta 1992 do 1996 skrbno spremljala in skrbela za pravilno delovanje in porabo sredstev v krajevni skupnosti. S svojimi predlogi in pozitivnim odnosom je vedno pomagala iskati najboljše rešitve v dobrobit krajanov Loga. Od leta 1998 do leta 2002 je bila predsednica Društva upokojencev Log, od leta 2014 deluje v društvu kot blagajničarka. Rafaelo odlikuje odgovornost, delavnost, zavzetost in izredna empatija do sodelovanja pri vseh aktivnostih društva ter do sočlanov v društvu. Kot blagajničarka delo opravlja profesionalno in je kot pravijo predlagatelji, najbolj zaslužna, da je društvo v tem času obnovilo prostore v domu in dokupilo zemljišče okoli njega. S svojim delovanjem je obogatila in zvišala kvaliteto življenja upokojencev Loga, njeno izjemno delo na humanitarnem področju v društvu pa je marsikateremu starejšemu članu polepšalo njegove dni in s tem je doprinesla k pestrejšemu življenju marsikaterega občana Občine Log - Dragomer.

Priznanje Občine Log - Dragomer – ROK MEGLEN IN VANJA POTOČNIK
(Podeljuje se posameznikom, zavodom, organizacijam, društvom in drugim pravnim osebam za uspešno delo v koledarskem letu ali daljšem obdobju na različnih področjih družbenega življenja.)

Rok Meglen je poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Log že od leta 2008. Gasilstvo je zapisano v njegovih genih, član domačega društva je že od otroških let, operativni gasilec pa od leta 1984. Vsa ta leta je zelo dejaven na vseh področjih društva. Vseskozi deluje povezovalno in skrbi za stalen napredek društva, tako na področju operative kot pri družabnem delovanju društva. Prizadevno skrbi za vsestransko napredovanje in opremljenost gasilskega društva ter za visok nivo pripravljenosti za intervencijsko posredovanje ob požarih in drugih nesrečah. Rok je eden izmed pobudnikov ustanovitve gasilsko reševalne enote v občini Log -Dragomer, je certificiran prvi posredovalec. Med drugim je s pomočjo ožjih sodelavcev in vsega članstva veliko pripomogel h prenovi gasilskega doma. Dejaven je tudi širše na gasilskem področju v Gasilski zvezi Vrhnika. Rok pa se ne odlikuje le po svojem gasilskem delu, od leta 2002 do leta 2005 je bil aktiven tudi v nekdanji krajevni skupnosti Log, kot član sveta krajevne skupnosti.

Vanja Potočnik je izjemna športnica in trenerka. Svoje tekmovalne uspehe v cheerleadingu, med katerimi je naslov evropskih prvakov in medalja s svetovnega prvenstva v cheerleadingu, je Vanja nadgradila s trenerskim delom. Med drugim je bila selektorica slovenske cheerleading reprezentance. Pod njenim mentorstvom se kalijo mladi športniki z vsega sveta, tudi nove generacije naših Žabic. Njen prispevek k razvoju cheerleadinga v občini Log - Dragomer, v Sloveniji, v Evropi in v svetu je enkraten. V svoji dosedanji športni karieri je kot tekmovalka in trenerka pomembno zaznamovala več sto življenjskih zgodb mladih športnikov in prispevala ne le k razvoju njihovih športnih sposobnosti, ampak predvsem k njihovemu razvoju v pozitivne osebnosti. Kot pravijo v Šolskem športnem društvu Log - Dragomer je Vanja veliko več kot le športnica in trenerka, je izmena mlada oseba za katero so ponosni, da je del športne organizacije in naše lokalne skupnosti.

V. L., Foto: Gašper Tominc

Oglejte si tudi