Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Še nekaj utrinkov z decembrskih dogajanj v KUD Kosec

V decembrskem predprazničnem dogajanju smo v okviru ustvarjalnih delavnic pod vodstvom Milice Lavrenčič organizirali peko kruha. Spekli smo praznični kruh iz moke, masla, kvasa. Namesto mleka smo uporabili jogurt, kar daje kruhu bolj svež okus. Iz testa smo naredili pet plasti, vsako smo namazali z razgretim maslom. Iz teh plasti smo oblikovali kruh v obliki rože. Kruh je bil slasten in na oko lep, saj je dajal vtis sončnice.

Milica Lavrenčič

 

Člani KUD Kosec, ki obiskujejo tečaj angleščine pri mentoricah Olgi Drofenik in Milojki Babšek, so se za letošnji božič dobro pripravili. Naučili so se dve pesmici – Jingle Bells in Silent Night – ter ju ob kitarski spremljavi Jožeta in Iztoka zapeli na letošnji zadnji učni uri. Pa še župan jih je prišel poslušat. Le tako naprej!

Iztok Urban

 

V okviru sekcije Odbora za varovanje kulturne dediščine in prikaz starih običajev smo 24. decembra zvečer organizirali 3. tradicionalni pohod z baklami k polnočnici v farno cerkev na Brezovici. Kljub lepemu in toplemu večeru je bila udeležba skromna.

Lojzka Šarabon

 

Na novoletnem srečanju članov DU Log in na čajanki DU Log se je predstavila pevska skupina Spominčice ob spremljavi harmonikarja Smiljana Ogorevca. Bilo je lepo. Podobne dejavnosti se načrtujejo tudi za leto 2014.                                                 

Katja Hvalica

 

Na zadnjem srečanju bralnega krožka v letu 2013 smo spoznavali literarno zapuščino prezgodaj umrle pripovednice, prevajalke, novinarke, psihoterapevtke in humanitarne delavke Marjete Krese, ki je za svojo zbirko Vsi moji božiči leta 2008 dobila nagrado fabula. S svojim delom je pustila neizbrisno sled v slovenski literaturi in slovenskem kulturnem prostoru, premalo pa je morda poznan njen prispevek k medkulturnim stikom, saj je velik del svojega življenja preživela v tujini, predvsem v Nemčiji, kjer so predvajali njene radijske igre in kjer so tudi izšle njene dvojezične pesniške zbirke. V svojem zadnjem delu, romanu Da me je strah?, za katerega ji je Društvo slovenskih literarnih kritikov posthumno podelilo nagrado kritiško sito za knjigo leta 2012, je pred nami razprla avtobiografsko zgodbo svoje družine z vsemi usodnimi vprašanji, ki Slovence razdvajajo še danes.
Alenka Logar Pleško


KUD KOSEC, Anica Vengust

Oglejte si tudi