Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Novo uspešno leto KUD Kosec

Log - Dragomer, 26. marec 2014 – Kulturno-umetniško društvo Kosec je v lanskem letu izpeljalo številne uspešne projekte, med drugim so ustanovili nove sekcije. A društvu ni bilo lahko, smo izvedeli na njihovem občnem zboru, saj so se srečevali z velikimi finančnimi težavami in prostorsko problematiko.
Kulturno-umetniško društvo Kosec deluje na različnih področjih kulturnega ustvarjanja in pod svojim okriljem združuje že devet sekcij, ki jih vestno in prostovoljno vodijo njihovi vodje. O dogajanju v društvu ste lahko brali tudi v Našem časopisu, kjer je bil Kosec stalno prisoten s svojimi napovedniki in vsakomesečnimi objavami člankov. Svojo prepoznavnost pa so okrepili še z oblikovanjem svojega profila na omrežju Facebook. Poleg res številnih dejavnosti v okviru posameznih sekcij so lani v Koscu izpeljali veliko odmevnih dogodkov, med njimi kulturno-etnološko Medobčinsko tekmovanje koscev in grabljic za pokal Ljubljanskega barja, ambientalno postavitev Rafaela Samca v loški cerkvi, večer poezije Zdravka Pečana, prireditev ob materinskem dnevu in kulturnem prazniku, likovne in fotografske razstave ter gostovanja gledališč iz Ligojne, Borovnice in Begunj pri Cerknici, KUD Menišija in Oh, Teatra z Barbaro Vidovič.

Lani je v drugi polovici leta društvo veliko časa in energije vložilo v sodelovanje pri pripravi pravilnika in meril za financiranje programov in kulturnih dejavnosti v Občini Log - Dragomer, s katerim je bil narejen velik korak naprej. Društvo je uspešno kandidiralo na javnem razpisu za sofinanciranje programov in projektov kulturnih dejavnosti, ki ga je objavila občina, in konec oktobra 2013 dobilo finančno podporo. Tako kot v preteklih letih pa je društvo tudi letos pestila prostorska problematika, saj nima lastnega prostora. "Tako smo primorani gostovati – v občinski sejni sobi, v učilnici Osnovne šole Log - Dragomer, domu Društva upokojencev Log ali celo v piceriji. Pri vseh dejavnostih, ki jih društvo opravlja, smo mogoče že kar malo nadležni. Praktično vsak dan poteka kakšna dejavnost, ali je to tečaj angleščine, pevske vaje, likovna delavnica ali šiviljski tečaj. Vendar še nismo obupali glede pridobitve lastnih ali najetih prostorov," je na občnem zboru povedala predsednica Kosca Anica Vengust, ki je dodala, da bo v tem letu ena izmed glavnih nalog dobiti svoj prostor.

 Tudi letošnje leto bo, glede na načrte, zelo pestro. Društvo bo tudi v prihodnje organiziralo delavnice v okviru sekcij, pouk tujih jezikov, bralne krožke in pomoč učencem. Znova pa bodo prevzeli organizacijo nekaterih občinskih prireditev, med drugim so že uspešno pripravili prireditev in razstavo ob slovenskem kulturnem prazniku, Semenjavo, gostovanje KUD Ligojna s predstavo Niti tat ne more pošteno krast, prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, sodelovanje na čistilni akciji, prireditev in razstavo na občnem zboru društva, za prejem občinskih priznanj pa so prijavili tudi tri svoje kandidate. V načrtu društva je še gostovanje dveh gledaliških skupin, obisk drugih kulturnih društev, predstavitev risanega filma Milana Eriča, organiziranje manjše knjižnice, samoučenje nemščine in francoščine, kresovanje, risanje na asfalt, ličkanje koruze, sodelovanje pri organizaciji miklavževanja in novoletnega koncerta ter med drugim tudi izdaja lastnega časopisa, ki naj bi letos izšel trikrat.

 

 V. E. 

Oglejte si tudi