Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Koga bomo volili v volilnem okraju Vrhnika?

Odgovor na to vprašanje boste dobili v četrtek, 14. aprila, ob 18. uri v Veliki dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki. Državni zbor sprejema pomembe odločitve za življenje vseh prebivalcev naše dežele. Sestava Državnega zbora bi zato morala čim bolj verodostojno odražati zahteve in vrednote vseh državljank in državljanov, torej je visoka volilna udeležba ključna. Na žalost se trend udeležbe na volitvah slabša, na zadnjih volitvah je šele vsak drug volivec izrazil svojo voljo. Zato si aktivne državljanke in državljani prizadevamo čim večji krog ljudi prepričati, da se udeležijo letošnjih volitev. Vsak glas šteje.

Ljudje se danes na splošno pritožujejo, da v politiki ni nobene alternative, da se ne splača iti na volitve, ker naj bi bili vsi isti in da se ne bo nič spremenilo. Tak odnos škodi demokraciji in je obenem voda na mlin ozki eliti, ki si je v preteklih letih priborila vladajoče položaje, ter kot tak dejansko vzdržuje status quo v politiki. To niti ni res, saj na letošnjih volitvah nastopa zelo široka paleta strank in državljanskih list, ki zastopajo interese različnih družbenih skupin in skoraj vsak volivec in volivka se lahko prepoznata v kateri od njih.

Mnogi volilni upravičenci kot argument za neudeležbo navedejo, da ne vedo, koga naj volijo. No, to pa je dejanska težava. V osrednjih medijih večinoma vidimo, beremo, poslušamo vodstva parlamentarnih strank. Novinarji jih po vrsti sprašujejo o dnevnoinformativnih vsebinah. Strankarske kampanje nam ponujajo všečne slogane in volilno propagando. Mi pa želimo vedeti, kdo so kandidati, ki jih bomo imeli priložnost obkrožiti na naših glasovnicah v našem volilnem okraju. Hočemo vedeti, kakšne so vrednote kandidatov, ki nas bodo  zastopali v Državnem zboru, kaj zagovarjajo, kakšne politike podpirajo na vseh področjih javnega življenja in nenazadnje, kako in koliko se zavezujejo nam, volivcem, da se bodo svojih obljub držali tekom celotnega mandata.

Zato v četrtek, 14. aprila, od 18. do 20. ure v Veliki dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki organiziramo predvolilno soočenje vseh kandidatov, ki kandidirajo v volilnem okraju Vrhnika. Vsaka kandidatka ali kandidat bo na soočenju dobila priložnost, da predstavi sebe in program, ki ga zagovarja. Volivci pa bomo neposredno videli katera kandidatka ali kandidat najbolje zastopa stališča, ki so nam osebno pomembna.

Za več informacij o dogodku nas poiščite na facebooku https://www.facebook.com/volilni.okraj.vrhnika/ ali nas kontaktirajte na vollni.okraj.vrhnika@gmail.com. Vstop na dogodek je prost.

Vabljeni!


V imenu aktivnih državljank in državljanov

Ana Seliškar

Oglejte si tudi