Oceni objavo

Izlet DU Log na Kozjansko

V sredo, 25. septembra, se nas je 55 članov društva odpeljalo na izlet na Kozjansko. Matej je kot po navadi "naročil primerno vreme", pot pa smo si skrajšali z borovničkami. Prva postaja za "kofetek" je bila na bencinski črpalki malo naprej od odcepa za Novo mesto. Skozi Krško smo se pripeljali do naselja Pišece, kjer smo si ogledali žganjarno Alkobap ter pokusili in nakupili njihove proizvode (viljamovko, ravbšico, borovničke ipd.), obenem pa pojedli krofe, ki smo jih imeli s seboj.

Kmalu nato smo pripravili osebne izkaznice, da smo jih lahko pokazali našim in hrvaškim policistom, ko smo pri Kumrovcu prestopili mejo. Tu smo si ogledali Muzej Staro selo – kmečko vas z vsem inventarjem izpred 100 let. Osrednja pozornost je veljala rojstni hiši Josipa Broza. Naše "pionirke" so zapele pesem Lepo je v naši domovini biti mlad, ki je marsikomu obudila spomine na tiste brezskrbne čase. Nato smo spet prečkali mejo, na domačo stran, ter si ogledali cerkev in staro lekarno v Olimju. Tu smo nakupili čajčke in druge medikamente, ki naj bi nam lajšali vsakodnevne tegobe. Seveda nismo mogli mimo čokoladnice, v kateri so se nekateri, ki še lahko jedo čokolado, predali nakupom, tako da je avtobus kar malo zamujal z odhodom proti naši zadnji postaji – pivnici. Tam smo imeli zelo dobro kosilo in se nato odpravili domov.

Zdaj nas čaka martinovanje, ki bo okoli 11. novembra; kdaj točno in kje bomo martinovali, boste izvedeli v obvestilu. Člane bi rad pohvalil za kar številno udeležbo na merjenju tlaka in sladkorja v krvi. Vsako prvo sredo v mesecu pa ste od 9. ure vabljeni v obnovljene prostore doma Društva upokojencev Log (Pot na Ferjanko 4) na klepet, šah in druge dejavnosti.

 

Jože Štemberger

Fotografije: Zlatko Verbič  

Oglejte si tudi