Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Povezovanje potencialov za trajnostno prihodnost: kako je to uspelo drugim?

K nam prihaja dr. Darja Piciga, strokovnjakinja in civilna borka za odgovorno ravnanje z naravnim okoljem in za odgovornost do skupnosti za integralno zeleno Slovenijo.

Eno od njenih sporočil bo, da moramo tudi občani prevzeti odgovornost za prihodnost našega okolja in da trajnostni razvoj, zeleno gospodarstvo, na znanju temelječa družba niso samo prazne besede, ampak živijo v primerih dobrih praks, blizu nas. Predstavila nam jih bo. Mi pa ji bomo povedali, kateri primeri nas najbolj zanimajo.

Povprašali jo bomo lahko, kakšno mesto ima v integralnem zelenem gospodarstvu lokalna samooskrba z ekološko pridelano hrano, energetska samooskrba, turizem; ali je Natura 2000 ovira ali priložnost za razvoj, kako ustvariti kakovostna delovna mesta za mlade; tudi o podpori evropskih programov in finančnih virov.  

To so tudi teme v nastajajoči Strategiji razvoja naše občine. Zato želimo, da bi se na predavanju srečali vsi, ki nam ni vseeno, ki smo pripravljeni odgovorno sodelovati in udejanjati načrte za prihodnost naših družin in našega okolja. 

Oglejte si tudi