Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Plin naj bi po ceveh stekel pred koncem leta

Energetika Ljubljana nekoliko zamuja z oskrbo z zemeljskim plinom na že zgrajenem plinovodnem omrežju v Občini Log - Dragomer. Medtem ko so maja napovedovali, da naj bi se že priključeni uporabniki s plinom lahko začeli ogrevati jeseni, se začetek ogrevanja zamika za nekaj mesecev. Nič kaj obetavne pa niso niti napovedi o nadaljnjem širjenju plinifikacije občine.

Energetika Ljubljana je v poletnih mesecih plinovodne cevi v občini položila do Osnovne šole Log - Dragomer. Medtem ko so že pridobili uporabno dovoljenje za dele omrežja, ki je bilo zgrajeno do konca letošnje pomladi, se pravi ob regionalni cesti in v južnem delu Dragomerja, naj bi v oktobru oziroma novembru pridobili še uporabno dovoljenje za preostalo omrežje. Kot so nam pojasnili, naj bi Energetika dovajanje plina v omrežje začela konec novembra oziroma na začetku decembra, plin pa naj bi v prvi fazi pritekel le po omrežju, ki že ima pridobljeno gradbeno dovoljenje.

Srečko Trunkelj z Energetike Ljubljana je razkril načrte za nadaljnje širjenje plinovodnega omrežja v občini: "V letu 2014 Energetika Ljubljana zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ne načrtuje nadaljevanja gradnje plinovodnega omrežja v Občini Log - Dragomer." Kot je dodal, je izjema le Stara cesta, za katero pripravljajo dokumentacijo. "V primeru, da se bo interes za priključitev in začetek uporabe zemeljskega plina izrazil za več kot 50 odstotkov obstoječih stavb, se bo plinifikacija tudi izvedla," je zaključil Trunkelj.

 

V. E.

Oglejte si tudi