Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
11°C
-1°C
JUTRI
15°C
-2°C
Deli
3628

Čaka nas gradnja po sodobnih evropskih standardih

Urejanje in preverjanje dokumentacije za ureditev kanalizacije in pripadajoče infrastrukture v občini Log - Dragomer poteka po načrtu. Postopki so dolgotrajni in zahtevni, a obenem nujni, da bodo vse naložbe pravilno izpeljane, pravi župan Miran Stanovnik, ki se zaveda obsežnosti gradnje te občinske infrastrukture po sodobnih evropskih standardih.

Zaupal nam je, kaj so ta trenutek glavne dejavnosti občinske uprave in sodelavcev na tem področju: "Naša vloga, ki smo jo oddali po prvem vabilu za dogovor za razvoj regij ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je šla na ministrstvo za okolje in prostor, kjer se obravnava na treh področjih - pravnem, tehničnem in ekonomskem. Na pravnem področju se preverja vse, kar narekuje kohezijska politika. Na tehničnem in ekonomskem področju pa se ti pregledovalci oziroma revizorji poglabljajo in analizirajo ter gledajo upravičenost vsakega kanala na določenem področju posebej kot narekujejo pravila kohezijske politike. V teh primerih gre za črpanje sredstev, ki so namenjena izgradnji nove infrastrukture in ne obnovi stare. Ker se zavedamo obsega projekta, je v pripravi informator, ki bo omogočil, da se bomo v naslednjih mesecih in celo letih počutili dobro. Glede na to, kaj nas čaka, kaj vse se bo gradilo, se temu, da bo naša občina eno veliko gradbišče, žal ne moremo izogniti. Prav zato, da vsi prebivalci občine Log - Dragomer ne bomo omejeni le na peš cone, bomo vse pravilno pripravili in uredili še preden bomo zasadili prvo lopato, preden začnejo kopati bagerji in ropotati stroji. Najbolj občutljiva bodo področja, kjer bomo istočasno gradili več vodov infrastrukture. Naš cilj pa je, da bo čim manj posledic za naše najbolj občutljive občane. Torej govorimo o starostnikih in invalidih, bolnikih in otrocih, ki hodijo v šolo. Zagotoviti moramo tudi čim bolj enostavno gibanje za aktivno prebivalstvo, da bodo lahko čim bolj nemoteno hodili v službo, opravljali vsakodnevne obveznosti."

 

Besedilo in fotografija: Peter Kavčič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Mitja Pleško 28. 01. 2018

Čaka nas gradnja po sodobnih evropskih standardih »Naša vloga, ki smo jo oddali po prvem vabilu za dogovor za razvoj regij ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, je šla na ministrstvo za okolje in prostor, kjer se obravnava na treh področjih - pravnem, tehničnem in ekonomskem. Na pravnem področju se preverja vse, kar narekuje kohezijska politika. Na tehničnem in ekonomskem področju pa se ti pregledovalci oziroma revizorji poglabljajo in analizirajo ter gledajo upravičenost vsakega kanala na določenem področju posebej kot narekujejo pravila kohezijske politike. Takoko navaja župan. Župan prosim za konkretne odgovore: Ali je bila pogodba o pridobitvah evropskih sredstev za kanalizacijo že podpisna, kdo jo je podpisal in kdaj in v kakšni višini. Ni mi jasno vaše obvestilo o tem, da je šla vloga na ministrstvo kjer jo proučujejo . Zanima me tudi, kaj se bo zgodilo , če bo »vloga neustrezna« in v tem primeru sredstev ne bomo dobili, kot se je to zaradi neustrezne »vloge »v prejšnjem mandatu že zgodilo. Prosim za konkretne odgovore in kronološki potek dogajanj. Sedanja obvestila so zavajajoča saj se ne ve ali imamo sredstva ali ne. Glede na to, da ste se na zboru občanov hvalil, da greste naslednji dan podpisat pogodbo« pa če bo treba tudi po kolenih« Bi od župana pričakoval nedvoumne odgovore, podkrepljene z dejstvi, saj smo krajani do tega nesporno upravičeni..