Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

PESTRO, LEPO IN VESELO SLOVO OD STAREGA LETA NA NOVOLETNEM SREČANJU DRUŠTVA PARAPLEGIKOV LJUBLJANSKE POKRAJINE

Slovo od starega leta smo v gostišču Portal pripravili 17. decembra 2023. Silvestrovanje je popestril pevec zabavne in rock glasbe Vili Resnik.

Člani Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine smo se od starega leta poslovili že 17. decembra 2023 v gostišču Portal v Ljubljani. Prijetno dobrodošlico, z lepimi pesmimi (Letalovlak, Ne bodi kot drugi in Božični čas), nam je zaželel pevski zbor društva pod vodstvom zborovodje Primoža Leskovca. Drugič smo jih slišali in tudi drugič so nas prijetno presenetili. Seveda smo jih nagradili z bučnim aplavzom.
Po kosilu in zdravici, nam je vse dobro, z obilo zdravja in osebnega zadovoljstva, v letu, ki je pred durmi, zaželela predsednica društva Mirjam Kanalec nato pa smo družno nazdravili staremu letu, ki se počasi poslavlja.
V razvedrilnem popoldnevu se je, na veliko presenečenje vseh, nenadoma pojavil pevec zabavne in rock glasbe Vili Resnik. V skoraj dvournem nastopu in bogatem repertoarju smo uživali v številnih znanih uspešnicah (»Ne bom ti lagal,« »Ko si na tleh,« »Potepuh …« in drugimi),  še iz časov, ko je bil pri skupini Pop Desing v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja. Vili zna ob takih priložnostih ustvariti tisto pravo vzdušje in razpoloženje kot se za takšen dan spodobi. Ob tej priložnosti pa moramo posebej omeniti nastop našega že uveljavljenega stand up komika Aleša Sečnika, ki je prelepo zapel pesem - Silvestrski poljub.
Seveda pa si našega silvestrovanja ne moremo zamisliti brez vedno privlačnega srečelova. Tudi tokrat so k nakupu srečk vabile bogate nagrade, še posebej glavni - štiridnevno bivanje v hišicah v Čatežu, ki jo je prispevala Zveza paraplegikov Slovenije in ena nočitev v domu Pacug, ki jo je prispeval Dom paraplegikov Pacug.
Najdaljša noč v letu je povsod po svetu povezana z glasbo in veselim razpoloženjem. In tudi pri nas je bilo tako – glasbo za vsak okus sta vrtela naša člana DJ-a Slavko in Aleš.
Na tokratnem silvestrovanju se je zbralo veliko članic in članov društva, ki so jih poleg voznikov naših kombijev Milanka, Tomaža in Aleksa, na srečanje pripeljali še vozniki, Goran iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter Matija iz Društva distrofikov in Milan iz Društva multipla skleroze, člani pa so na srečanju prejeli tudi vsebinsko zelo bogato prednovoletno številko društvenega glasila IZZIV, popestreno s številnimi fotografijami.

Oglejte si tudi