Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

3. krog košarkarske lige ZPS-Bauerfeind v organizaciji Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine

Košarkarska ekipa Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine je tudi v tretjem krogu, ki ga je pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, eno tekmo dobila eno pa izgubila.

V športni dvorani Pungrt v Šmartnem pri Litiji so ekipe, ki igrajo v košarkarski ligi ZPS-Bauerfeind, 25. februarja 2024, odigrale tretji krog. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, v tretjem krogu pa so nastopile le: DP Kranj–Novo mesto, DP Celje Thermana in DP Ljubljana Mercator. Pri Društvu paraplegikov Podravja zaradi bolezni in poškodb, že drugič niso mogli sestaviti svojega moštva. Zato so ekipe odigrale samo dve tekmi.
Prvo tekmo sta si ogledala tudi župan Občine Šmartno pri Litiji Blaž Izlakar in podžupan Darko Vidic. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili županu in občini za finančno podporo.
Najprej sta se pomerili DP Ljubljana Mercator in DP Celje Thermana. Ljubljančani so bili boljši in tekmo dobili z rezultatom 58:54.
V drugi tekmi sta se pod koši srečali DP Ljubljana Mercator in DP Kranj–Novo mesto. Nekoliko utrujeni igralci ljubljanske ekipe proti močnejši združeni ekipi, niso imeli prav veliko možnosti in so tekmo izgubili z rezultatom 39:78.
Tretjo tekmo je zaradi odsotnosti DP Maribor z rezultatom 20:0, dobila DP Kranj-Novo mesto.
Tekmovanje je spremljal delegat Milan Lukan, sodila pa Mitja Dečman in Nedžad Budimlić.
Najboljši strelci po tretjem krogu: Haris Kuduzovič DP Kranj-Novo mesto (91), David Škorjanc DP Celje Thermana (80), Gregor Gračner DP Ljubljana Mercator (58).

Lestvica po tretjem krogu:
1. DP Kranj-Novo mesto – 5 tekem, 5 zmag, 0 porazov, točke 10, koš razlika 228:130 (+98)
2. DP Ljubljana Mercator – 5 tekem, 3 zmage, 2 poraza, točke 8, koš razlika 240:260 (-20)
3. DP Celje Thermana – 4 tekme, 1 zmaga, 3 porazi, točke 5, koš razlika 205:199 (+6)
4. DP Maribor – 4 tekme, 0 zmag, 4 porazi, točke 2, koš razlika 66:150 (-48)

 

Oglejte si tudi