Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Snaga uspešno promovira ločevanje odpadkov

Javno podjetje Snaga je področju njenega delovanja aprila prvič ločeno zbrala več kot polovico odpadkov.

Lani je snaga zbrala ločeno še 41 odstotkov odpadkov, leta 2011 pa le 33 odstotkov. Aprila letos pa je ta odstotek znašal že 53 odstotkov, trend poviševanja deleža ločenih odpadkov pa se je nadaljeval tudi v maju in juniju.

 

Razširitev območja zbiranja bioloških odpadkov

 

Pri Snagi načrtujejo tudi razširitev območja, na katerem zbirajo biološke odpadke. Vprašalnik na to temo pa bodo uporabniki dobili septembra z avgustovsko položnico.

 

Načrtovano je tudi širitev ločenega zbiranja papirja, saj trenutno to poteka le v Ljubljani. Temeljito spremembo pa načrtujejo tudi pri zbiranju nevarnih odpadkov. Predvsem želijo zbiranje teh odpadkov približati uporabnikom. S tem namenom želijo odpreti več zbirnih centrov Ljubljani. En bi bil v Šiški, v četrtni skupnosti Šmarna gora, drugi pa v centru.

 

Nadzor nad ločevanjem odpadkov

 

V zadnjih mesecih so v javnem podjetju tudi poostrili nadzor pri ločevanju odpadkov. Inšpektorji so že odkrili več kršitev in naložili tudi kazni. Za namerno napačno odlaganje odpadkov je predvidena kazen okoli 800 evrov za fizične osebe, za pravne pa okrog 5000 evrov.

 

Oglejte si tudi