Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
7°C
JUTRI
16°C
4°C

Strah in beda Tretjega rajha

Organizator: Slovensko mladinsko gledališče
Kontaktni podatki organizatorja: Slovensko mladinsko gledališče, blagajna@mladinsko-gl.si, 01 425 33 12.
Vstopnina: Predprodaja: 15 € / 12 € (dijakinje_i, študentke_i, upokojenke_ci); na dan dogodka: 18 €
Blagajna Kina Šiška in prodajna mreža Eventim

Zdi se, da smo v stoletjih strašenja, katastrof in poskusov mobilizacije množic na točki, na kateri se nočna mora sedanjika kar noče končati, zato se utrujeni vrtimo v tem kalnem tolmunu, in edino, kar hočemo, je naša normalnost. Toda ne z leve ne z desne nam ne pustijo tja in vztrajajo pri strategiji ultimativnih strašilnih manevrov.
Levica: desnica se je podala na pot radikalnega antifeminizma, alt-righta, antisemitizma, fašizma, teorije zarot globoke države in velike zamenjave in nas bo vse poslala v koncentracijska taborišča.
Desnica: levica je kup skrajnih komunistov, ki se pretvarjajo, da so na strani delavcev, v resnici pa delajo za kapital, obsedeni so s kulturnim marksizmom, enakostjo spolov, ukinili bodo moškost in družino. Spet bomo vsi revni, vse nas bodo poslali v gulag.
Liberalci in »skrajna sredina« neoliberalnega kapitala pa stojijo ob strani in čakajo, da se ta kulturna vojna še zaostri in bodo z ohlapnimi zavezništvi zagotovili videz nove normalnosti ter dokončno zmagali.


Bertolt Brecht
STRAH IN BEDA TRETJEGA RAJHA
Prevod: Urška Brodar
Režija: Sebastijan Horvat
Dramaturgija: Milan Ramšak Marković
Igrajo: Lina Akif k. g., Damjana Černe, Janja Majzelj, Jerko Marčić k. g., Ivana Percan Kodarin k. g., Matej Recer, Blaž Šef, Stane Tomazin, Matija Vastl
Koprodukcija: Slovensko mladinsko gledališče in Center urbane kulture Kino Šiška

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi