Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C

Splavarjenje 2017

##VIEWS##

● Splavarjenje 2017●
Radeče ob reki Savi pri gostilni * Pr' Veseljak * 
* 23., 24. in 25. junij 2017 ob 15. uri * 
* Vstop prost *

Ni ga čez petstoletno tradicijo, ki je dolgo veljala za pomembno dejavnost, s katero so splavarji vozili les vse do Donave v Beogradu. Radeče so bile osrednje pristanišče splavarjev, njena dejavnost pa je živela vse do druge svetovne vojne, ko je polagoma popolnoma zamrla.

V ta namen letos pripravljamo že 18. tradicionalno Splavarjenje, s katerim bomo za kar tri dni oživeli dejavnost naših prednikov skozi vrhunsko glasbo, športne aktivnosti ter številne zabavne animacije, tako za odrasle kot tudi za otroke.
Poleg tridnevnega osveženega programa, bo poskrbljeno za pestro zabaviščno animacijo, vožnje s splavom po reki Savi ter vožnje z aktraktivnimi vozili Mustang in Hummer. Skozi celotno dogajanje vas bodo spremljale ter prijazno pozdravljale simpatične Aktualove hostese ter nagajivi Aktualko.

PETEK; 23. JUNIJ
Festival Splavarjenja odpiramo ob 15. uri z zabavnimi aktivnostmi in animacijami za naše najmlajše obiskovalce, kateremu bo sledil spopad v Street Basket Turnirju 2017, pomerili pa se boste lahko tudi v 13. Splavarjevem teku za Dolenjski pokal.
Ob sončnem zahodu bomo prve zvezde na nebu pozdravljali z Grajskim večerom, za kar se da zabaven zaključek dneva pa bodo poskrbeli priljubljena Veseljakova radijska oddaja Petkova Pumpa v živo ter skupina Calypso.

SOBOTA; 24. JUNIJ
Rek "Rana ura, zlata ura" še kako drži! Ob 9. uri zjutraj bo organiziran turnir v malem nogometu za mlajše selekcije, ljubitelji sonca in morja pa se bodo lahko sprostili na Mestni plaži ob osvežujočih koktejlih in glasbenih ritmih našega DJ-a. 
Poleg številnih športnih tekmovanj in animacij, boste skozi sobotno popoldne lahko nakupovali in pasli oči na Tržnici in rokodelskem sejmu, tekmovali v Karaokah in Rodeu (Radeški Šerif) ter plesali in se zabavali pozno v noč s številnimi glasbenimi zvezdami. 
Za ples in žur bodo poskrbeli: poskočni Trio Šubic, Pihalni Orkester Radeških Papirničarjev, najbolj priljubljena Aktualova radijska oddaja Aktualova Galama v živo z Dean on the Mike na čelu, Bijelo Dugme (Tribute band: Pastiri) ter zvezda večera; hrvaška lepotica in lomilka moških src - Lidija Bačić! Sobotni večer bo osvetljen pravljično - z velikim ognjemetom, ki bo osvetlil Radeško nebo!

NEDELJA; 25. JUNIJ
Trodnevno tradicionalno splavarjenje zaključujemo po nedeljsko. Z dogajanjem bomo pričeli ob 9:30 s poležavanjem na Mestni plaži ob spremljavi DJ-a, s pitjem osvežujočih koktejlov, okrepčali pa se boste lahko z mediteransko hrano. Ob dviganju sonca visoko na nebo, nam bodo ušesa božali ritmi Klape Kampanel, Ansambla Smeh, najmlajše pa bosta animirala Brata Malek. Celotno dogajanje bomo skupaj zaključili z Ansamblom Zaka Pa Ne, ki bodo poskrbeli, da prizorišče zapustite nasmejani, srečni in polni prijetnih spominov na letošnji tradicionalni dogodek, ter polni elana za naslednje Splavarjenje!

VSTOP ZA 3-DNEVNI DOGODEK JE PROST!

------------------------------------------------------------------------------------------

Spremljaj oddajo Aktualova Galama vsak petek med 17:00 - 20:00 na frekvencah Radia Aktual --> http://goo.gl/2qk1Pi

Spremljaj radijsko oddajo Petkova Pumpa vsak petek med 20:00 in 00:00 uro ---> http://veseljak.si/live/radio.html

Organizator: Event24


Oglejte si tudi