Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
TOR.
19°C
12°C
Oceni objavo

Mednarodna kolesarska odprava: S kolesom od Dunaja do Ljubljane

V Litiji smo v soboto, 11.6.2022 gostili mednarodno kolesarsko odpravo, ki v okviru projekta »Od Dunaja do Ljubljane, s kolesom po daljinski kolesarski povezavi EuroVelo 9 za promocijo varnega kolesarjenja na območju Podonavja«, kolesari že od 7. junija.

Tudi Občina Litija z gradnjo nove kolesarske povezave Litija-Pogonik -Kresnice  in vzpostavitvijo  sistema izposoje koles »Po Kolo«, stremi k zagotavljanju boljših, predvsem pa varnejših  infrastrukturnih pogojev za kolesarje v občini.

Cilj evropskega projekta je spodbujanje kolesarjenja kot enega pomembnih gradnikov okolju prijaznega in varnega prometnega sistema. Partnerji projekta Danube Cycle Plans na poti do Ljubljane s seboj simbolno nosijo prvi nadnacionalni, vseevropski načrt za promocijo kolesarjenja z Dunaja. Sprejelo ga je 46 ministrov in državnih sekretarjev ter predstavnikov 41 držav, vključno s predstavniki iz Slovenije. Glavni cilj dokumenta, ki ga je v podporo projektu podpisala tudi naša občina, je podvojiti število kolesarjev v regiji do leta 2030. Ekipo kolesarjev je sprejel župan Franci Rokavec.

Foto: Združenje SKM

Oglejte si tudi