Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Pohod po jevniški krožni poti 2024

V nedeljo, 21. januarja je bil en čudovit zimski dan kot nalašč za pohod okoli naselij naše Krajevne skupnosti Jevnica, ki povezuje Golišče, Jevnico, Kresniške Poljane in Zgornjo Jevnico.                                                                                                 

19 pohodnikov se je podalo na dve poti, večina na celotno JKP v dolžini 20 km in nekaj na krajši vzhodni Poljanski odsek v dolžini 12 km.                                        

Prvi so prehodili celotno traso Jevnica-Slapnica-Mala noga-Dolga noga-Policev mlin-vodno zajetje-Kamplov hrib-Golišče-Kresniške Poljane-ob reki Savi-Jevnica, drugi pa traso Jevnica-ob reki Savi-Kresniške Poljane-Golišče-Jevnica.                                   

Zbor vseh je bil pred Športnim domom v Jevnici, prva okrepčilna točka na vrhu Golišč (pri vodohranu), kjer so za vse poskrbeli člani ŠD Golišče in končna ponovno v ŠRC Jevnica, kjer je pohodnike in pohodnice ob pijači pričakala tudi enolončnica, za kar so poskrbeli člani ŠD Jevnica.                                                

Vzdušje pohodnikov in pohodnic je bilo odlično in obljubili so si, da se ob tej poti srečajo še večkrat, mogoče že ob prvem maju, zagotovo pa v drugi polovici januarja 2025, predvidoma 19. januarja.                                                                                                 

Zahvala vsem na obeh okrepčilnih točkah, kakor tudi Darku Resniku za lično izdelane kolajne-vevnice, ki so sicer simbol jevniške krajevne skupnosti.

Fotografije sta prispevala Matjaž Podvez in Jani Jerant.

Oglejte si tudi