Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Utrinki s predavanja Marije Merljak o zdravi prehrani in imunskem sistemu

Če bodo naše celice v nenehnem dinamičnem ravnovesju, bodo dobro delovale. Tedaj se bomo odlično počutili in bomo – zdravi. Vse kar celice potrebujejo je popolnost hranilnih snovi, ki jih telo prek zapletenega biokemičnega procesa pridobi iz hrane. V procesu presnove celice izdelajo gradnike za razvoj in obnovo ter energijo in zaščitne snovi. Samo uravnotežena prehrana nudi polnost vseh snovi in lahko zagotovi ravnovesje na krožniku, kar omogoči dinamično ravnovesje našega telesa.
Predavanje  na temo zdrava prehrana in  imunski sistem, ki ga je  organiziral  KORK Sava,  je potekalo dne, 16.02.2014 v posebni sobi gostilne Berdajs.

Vedno  aktualna tema, zdrava prehrana in vpliv zdrave prehrane na naš imunski sistem,  je pripomogla k dobremu obisku predavanja.  Pred predavanjem so naše prostovoljke merile krvni tlak in vsebnost sladkorja v krvi. Potekala je tudi akcija zbiranja zdravil.

 

Ga. Marija Merljak je s preprostimi vendar  preverjenimi podatki na  nazoren način predstavila delovanje hrane na naše telo.  

 

MARIJA MERLJAK, univ .dipl .ing. živilske tehnologije se je rodila  na Colu nad Ajdovščino, v kmečki družini. Maturirala na idrijski realki in doštudirala na Biotehniški fakulteti.

Je svetovalka za zdravo prehrano, skupaj s hčerko pa je napisala več knjig o zdravi prehrani.

 

Povzemam nekaj njenih misli: 

Če bodo naše celice v nenehnem dinamičnem ravnovesju, bodo dobro delovale. Tedaj se bomo odlično počutili in bomo – zdravi. Vse kar celice potrebujejo je popolnost hranilnih snovi, ki jih telo prek zapletenega biokemičnega procesa pridobi iz hrane. V procesu presnove celice izdelajo gradnike za razvoj in obnovo ter energijo in zaščitne snovi.
Samo uravnotežena prehrana nudi polnost vseh snovi in lahko zagotovi ravnovesje na krožniku, kar omogoči dinamično ravnovesje našega telesa.

 

Njenih 10 zapovedi za dolgo, zdravo in aktivno življenje:

1. LJUBEZEN DO SEBE IN DRUGIH,

 

2. POZITIVNO MIŠLJENJE; VSAK DAN NOV OSEBNI IN USTVARJALNI IZZIV,

 

3. ČIM VEČ SMEHA,

 

4. URAVNOTEŽENA PREHRANA,

 

5. PRAVILNA RAZDELITEV 5 OBROKOV HRANE NA DAN,

 

6. SVEŽA VODA,

 

7. GIBANJE VSAJ PO POL URE NA DAN,

 

8. SVEŽ ZRAK,

 

9. PREVIDNO NA SONCE,

 

10. DOVOLJ SPANJA.

 

 

 

Oglejte si tudi