Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Festival skupnosti 2022

24. junija 2022 je pred Mestnim muzejem Litija potekal že tradicionalni praznik Festival skupnosti, katere vodilna krajevna skupnost so bile Kresnice, ki so vodile rdečo nit celotne dogajanja. Praznovanje je bilo namenjeno druženju, predstavitvi lokalnih tradicij, društev in lokalnih skupnosti občine Litija. Na dogodku smo imeli priložnost degustirati različne jedi in uživati v glasbenem programu Glasbene šole Kokalj, Dekliškega pevskega zbora Mozaik, harmonikarjev, kitaristov, solistk itd. Pridružili so se nam lokalni umetniki, rokodelci in predstavniki krajevnih skupnosti, otroci pa so lahko uživali v različnih delavnicah ter bili deležni brezplačnega domačega sladoleda iz Gostišča Kimovec.

Večerni program je popestrila skupina Jukebox kvartet. Praznik druženja in povezovanja vsako leto privabi veliko ljudi ter je odlična priložnost za spoznavanje naše bližnje okolice.

 

Dogodek je potekal v soorganizaciji Občine Litija, Consulta.si, Regionalnega centra NVO stičišče za zasavsko regijo, Zavoda za kulturo mladino in šport Litija in Razvojnega centra Srca Slovenije.

Oglejte si tudi