Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

VRTEC V NARAVI PREDŠOLSKIH OTROK

 

Naša skupina (5 – 6  let) se je 16. , 17. maja 2019,  udeležila vrtca v naravi, v kraju Veržej.

Prvi dan smo imeli pohod  do mlina na Muri.  Ob reki Muri smo opazovali reko, vrtenje mlinskega kolesa. Ogledali smo si tudi notranjost mlina in njegovo funkcijo.  Otroci so povedali, da v mlinu meljejo moko. Po kosilu smo šli na sladoled, kasneje pa na pohod do lovskega doma Remiza. Spoznali smo poklic lovca. Lovec nam je predstavil življenje ob lovskem domu. Otroci so si ogledali kako se razvijajo mali fazani iz jajc. Ogledali smo si tudi velike fazane..  Veliko nam je  povedal o njihovem življenju, lastnostih.  Po vrnitvi v Veržej smo se okrepčali z večerjo.  Otroci so pripovedovali o svojih doživljajih tega dne. Imeli smo ples v »piđamah«. Tako  so se otroci razživeli ob zvokih »disko« glasbe. 

Drugi dan smo se odpravili na pohod  v Banovce. Ogledali smo si kmetijo pri bivši sodelavki Lidiji Topolnik. V hlevu smo si ogledali bike in krave. Najbolj pomemben  je bil seveda »zelo velik  traktor«.  Na bližnji kmetiji smo opazovali  konje, štorklje in race. Pot nas je vodila do term Banovci, kjer nas je  pričakal Gusar Edi. Otroci so se ga veselili, se z njim pogovarjali, komunicirali, spraševali, odgovarjali. Pripravili so si napitke iz zelišč. Pogoščeni so bili s palačinkami. Po vrnitvi v Veržej smo imeli kosilo. Ker so bili  tam gostje  tudi dijaki gimnazije Vič iz Ljubljane, so pripravili dramsko igro za otroke. Na njihovo pobudo  so nam njihovo aktivnost predstavili in zaigrali. Kasneje smo se udeležili še lončarske delavnice v »Duo centru« Veržej. Gospa lončarka nam je demonstrirala  njeno delo na lončarskem vretenu. Vsak otrok je oblikoval svoj kos gline in s pomočjo vretena izoblikoval svojo posodo. Otroci so jo potem pobarvali in dali sušit. Ko bodo izdelki suhi in zapečeni, si bodo otroci lahko izdelek odnesli domov. Otroci so zelo uživali v delavnicah. Najbolj pa so se veselili, ko so videli svoje starše.

Tako sta bila za nami dva prečudovita, zanimiva dneva, kjer smo spoznali veliko novega, ne le otroci, ampak tudi strokovne delavke.


Simona Žižek in Klavdija Divjak Ferčec

Oglejte si tudi