Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Gasilci iz Stare Nove vasi aktivni na vseh področjih

Leto se je komaj pričelo in smo se že začeli pripravljati za Občinski kviz, ki je bil 9.3.2024 na Osnovni šoli Križevci. Tekmovanja smo se udeležili z 10 ekipami in sicer 7 mladinskih in 3 pionirske. Vse ekipe so dosegle dobre rezultate. Posebne čestitke pa prejmejo Timotej, Žiga in Žan, ki so se uvrstili na 3.mesto in tako tudi na Regijski kviz.


Priprave na tekmovanje. Foto: Boštjan Šteiner
Osvojili 3. mesto. Foto: Sara Škrlec


V januarju smo pridobila dva nova nosilca dihalnih aparatov (IDA). To sta Davorin Kodela in Denis Kelenc. Dva kandidata pa se še bosta tečaja udeležila konec marca.


Nosilca IDA. Foto: Matej Škrlec


Prav tako smo bogatejši za 5 novih prvih posredovalcev. To so Julija Vajs, Leon Lesničar, Martin Žnidarič, Matej Škrlec in Mirko Poročnik.


Trenutno se na ravni GZ Krževci izvaja tečaj Gasilec operativec, katerega tudi pridno obiskujejo 3 članice. Smo zelo veseli, da je med operativnimi gasilci vedno več gasilk.


Tečaj gasilec operativec. Foto: Boštjan Šteiner


V občini je 16.3.2024 potekala čistilna akcija, gasilci pa smo imeli ta termin rezerviran za pobiranje starega železa. Posebna zahvala gre vsem, ki so pomagali pri pobiranju železa in vsem vaščanom, ki so nam donirali. Napolnili smo res zelo veliki kontejner. Zelo veseli smo, da nas podpirate in nam pomagate. To je edini prihodek, ki ga zaslužimo gasilci, da potem lahko pokrivamo stroške tekmovanj in izobraževanj.


Pobiranje starega železa. Foto: Boštjan Šteiner
Pobiranje starega železa. Foto: Boštjan Šteiner

Čistilna akcija. Foto: Boštjan Šteiner


Besedilo: Sara Škrlec

Foto: Boštjan Šteiner, Sara Škrlec in Matej Škrlec

Oglejte si tudi