Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
6°C
PET.
12°C
5°C
PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO STARA NOVA VAS
Družba in javne storitve, Gasilci

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO STARA NOVA VAS

Predstavitev

Smo prostovoljno gasilsko društvo Stara Nova vas, A kategorije. Gasilsko društvo je bilo ustanovljeno leta 1905, danes ima več kot 200 članov na kar smo zelo ponosni. Skrbimo za požarni okoliš, ki ga predstavlja vas Stara Nova vas s 369 in Dobrava s 54 prebivalci. Posedujejo gasilsko opremo, ki je določena za PGD prve kategorije. Prav tako smo tudi dobro strokovno usposobljeni za navedeno kategorijo. Društvo je kostruktivno uspešno in ne doživlja velikih nihanj v delovanju.

V letu 2015 smo praznovali zavidljivo 110. letnico ustanovitve. V voznem parku smo imeli vozilo TAM letnik 1987, ki smo ga rabljenega prevzeli leta 1997. Ker pa je vozilo bilo že dotrajno, smo se pred leti odločili, da bomo zbirali in varčevali sredstva za novo gasilsko vozilo. Naš cilj smo uresničili 4. junija 2016, ko smo prevzeli prvo novo gasilsko vozilo GV1 Renault Master. 

1. junija pa smo prevzeli rabljeno moštveno vozilo GVM Renault Master, katero smo kupili v prostovoljnem gasilskem društvu PGD Bitnje (pri Kranju).

Zelo velik poudarek dajemo na delo z mladino. Naši najmlajši člani se udeležujejo različnih gasilskih tekmovanj na regijskih in državnih področjih, taborov mladine ter izletov s starši.

V našem društvu pa smo še posebaj ponosni na vse člane in ostale vaščane, saj smo v zadnji letih s skupnimi močmi, tako z delom, kot tudi s finančnimi sredstvi veliko naredili in ustvarili. Kar nam brez pomoči vseh članov in vaščanov ne bi uspelo.

Z gasilskim pozdravom na pomoč.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO STARA NOVA VAS PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO STARA NOVA VAS PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO STARA NOVA VAS

Zadnje vsebine