Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Sprememba pogostosti praznjenja črne posode

V mesecu aprilu bo podjetje Publicus d.o.o. spremenilo pogostost praznjenja črne posode za ločeno zbiranje mešanih komunalnih odpadkov pri gospodinjstvih. Črna posoda se bo v bodoče praznila enkrat na mesec in ne več na vsakih 14 dni. V ta namen boste z naslednjo položnico prejeli tudi spremenjen urnik odvoza odpadkov.

S to spremembo se zaključujejo prilagoditve sistema ločenega zbiranja odpadkov na območju občine Komenda v zadnjih letih (uvedba ločenega zbiranja papirja in kartona po sistemu od vrat do vrat, vzpostavitev super ekoloških otokov, …), s katerimi smo uspeli preprečiti večji dvig cen storitev ravnanja z odpadki. Uvedba ločenega zbiranja papirja in kartona je posredno pozitivno vplivala na zmanjšanje količin zbranih mešanih komunalnih odpadkov in kakovost ločenega zbiranja preostalih vrst komunalnih odpadkov. S spremembo pogostosti praznjenja črne posode želimo še dodatno zmanjšati količine zbranih mešanih komunalnih odpadkov, ki predstavljajo pomemben kalkulativni element v skupnem strošku ravnanja s komunalnimi odpadki.
 
POMEMBNO!
Na tem mestu vas obveščamo, da imajo gospodinjstva z novorojenčkom ali starostnikom, ki potrebuje plenice, možnost brezplačne uporabe dodatne črne posode za določen čas najmanj 2 leti pri novorojenčku oziroma dokler bo obstajala potreba pri odrasli osebi. Za dostavo dodatne črne posode kontaktirajte Publicus d.o.o. na:
T: 01 723 82 42
E: oc.kamnik@publikus.si

Oglejte si tudi