Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Prvenstvo Komende v balinanju

Balinarska sekcija pri Društvu upokojencev (DU) Komenda je na domačem balinišču pod Planinskim domom Komenda pripravila prvenstvo posameznikov in posameznic v balinanju. Udeležilo se ga je kar 21 tekmovalcev in tekmovalk; vsakdo je igral z vsakim oz. z vsako. Prvenstvo se je začelo v juniju, prekinile so ga poplave, končalo pa 28. septembra, ko je bilo četrtfinale, in 29. septembra s polfinalnimi in finalnimi obračuni. Kot zanimivost naj omenimo, da so najboljši trije v začetnem delu tekmovanja (Misja Miro, Ivanka Žulič in Alfonz Hrovat izgubili v četrtfinalu proti po rezultatih slabših tekmovalcev, a jim je športna sreča obrnila hrbet. Alfonz Hrovat je bil edini, ki je odigral vse tekme.

Zelo napeti so bili polfinalni boji, ki so se končali z razliko enega »punta« (dosežene točke). Podobno je bilo v finalu, v katerem je Drago Oblak z rezultatom 13 : 11 premagal Avgusta Sodnika. Končni vrstni red je bil: Drago Oblak, Avgust Sodnik, Tomaž Hacin, Fani Sodnik, Tone Zarnik, Alfonz Hrovat, Miro Misja in Ivanka Žulič.

Pokale prvim štirim je podelila predsednica Balinarske sekcije Ivanka Žulič.

Poleg tega tekmovanja so balinarji in balinarke zadnji dan tekmovali še v t. i. bližanju v krog. Ker so imeli Marko Lah, Drago Oblak in Ivanka Žulič po začetnem delu tekmovanja enako število točk (sedem), so ti trije med seboj odločili, kdo je najboljši. Ta dosežek – najbližalke – je nazadnje pripadel Ivanki Žulič. Pokal ji je izročil sodnik tekmovanja Tomaž Hacin.

Tone Zarnik, član Balinarske sekcije in navdušen balinar, je na tekmovanje prinesel nove balinarske krogle, ki jih je sam nabavil.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič  

 

Oglejte si tudi