Logo MojaObčina.si

Komenda

DANES
21°C
7°C
JUTRI
22°C
7°C

KOMENDČANKE DRŽAVNE PRVAKINJE

Ekipa komendskih upokojenk balinark je v finalni tekmi s 4 : 2 premagala ekipo iz Lenarta v Slovenskih goricah.

Letošnje državno prvenstvo ekip upokojencev v balinanju pri ženskah in pri moških je Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) zaupala Društvu upokojencev (DU) Komenda oz. njegovi balinarski sekciji. K temu je gotovo pripomogla tudi nedavna uspešna organizacija prvenstva ženskih in moških balinarskih ekip iz vse Gorenjske na balinišču pod Planinskim domom Komenda. Zahtevne naloge sta se lotila podpredsednik DU Komenda Drago Kolar, ki je obenem podpredsednik Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri Pokrajinski zvezi društev upokojencev (PZDU) Gorenjske, in predsednik DU Komenda Sašo Lenarčič, pomagali pa so jima zavzeti komendski balinarji in balinarke.

Na balinišču balinarske sekcije DU Komenda je naprej 13. septembra »pomerilo moči«, bolje rečeno spretnosti, 13 ženskih ekip iz vse Slovenije. Pred začetkom tekmovanja so jih po slovenski himni pozdravili Sašo Lenarčič, Drago Kolar in Mirko Plaznik, delegat Komisije za šport, rekreacijo in gibalno kulturo pri ZDUS. Pravila tekmovanja jim je obrazložil glavni sodnik Tomaž Hacin.

Tekmovanje je potekalo v prelepem vremenu, čas posamičnih »dvobojev« ekip pa je bil omejen na 50 minut. Po napetih »spopadih« je prvo mesto osvojila domača ekipa balinark, ki je v finalnem obračunu premagala s 4 : 2 ekipo balinark iz Lenarta v Slovenskih goricah. Zmagovalna ekipa je nastopila v postavi (na fotografiji z leve proti desni): Fani Sodnik, Dani Misja, Pavla Hrovat, Ivanka Žulič (vodja, s pokalom) in Andreja Rojko (rezerva). 

Tretje mesto so osvojile Brezovčanke, ki so kar z 8 : 1 nadigrale Postojnčanke. Ostale ekipe so zasedle naslednja mesta: Predoslje (peto), Bakovci (šesto), Šmartno ob Dreti (sedmo), Kobarid (osmo), Mali Slatnik (deveto), Dol pri Hrastniku (deseto), Ormož (enajsto), Muta (dvanajsto) in Gorenje (trinajsto).

Delegat Plaznik se je na koncu tekmovanja zahvalil vsem ekipam za udeležbo na tekmovanju in čestital prvim štirim ekipam; le-tem je izrekel posebne čestitke, jim zaželel srečno pot domov in vnovičen obisk v Komendi komendski podžupan Igor Štebe, medalje in pokale pa jim je predal Sašo Lenarčič.

Najbolj vesele so bile Komendčanke, ki so se resnično izkazale na tekmovanju, zadovoljne pa tudi druge ekipe, ki so odšle domov z medaljami in pokali, vse pa z lepimi vtisi o Komendi.

Tekmovanje so podprli sledeči sponzorji: Občina Komenda, Tesarstvo Igor Štebe, Srečko Korbar z Brega pri Komendi in Planinski dom Komenda.

Danes pa se bodo pomerili z drugimi ekipami člani moške balinarske ekipe upokojencev iz Komende. Obljubljajo, da bodo sledili ženskemu zgledu, kako bo na koncu, pa bomo po njem. 

DU Komenda je z državnim prvenstvom upokojenskih balinarskih ekip pri ženskah in pri moških upravičilo zaupanje ZDUS-a, obenem pa pridobilo dragocene izkušnje z organizacijo in izvedbo tekmovanja na najvišji ravni. Imelo je tudi srečo z vremenom.  

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi