Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

KOMENDČANI PREMAGALI CERKLJANE

V oblačnem vremenu, ko ni bilo mogoče predvideti, koliko dežja se bo zlilo na tekmovalce – nazadnje ga ni bilo niti »za eno srajco«, kot so rekli nekdaj – se je 23. avgusta odvijalo 12-urno (maratonsko) tekmovanje med komendskimi in sosednjimi cerkljanskimi balinarji. Nazadnje so Komendčani gladko porazili »sosede«, jih premagali z rezultatom 124 : 75. Pokala za osvojeno prvo, pa tudi za drugo mesto, je podelil predsednik DU Komenda Saša Lenarčič. Tekmovalcem in tekmovalkam obeh ekip (več kot 40-tim) je čestital za vztrajnost v igri, organizatorju (tokrat so bili to Komendčani) pa za odlično izpeljano »bratsko« merjenje moči oz. spretnosti v balinanju. Obojno je bilo potrebno, za »moč« pa so poskrbele komendske balinarke na čelu s predsednico balinarske sekcije pri DU Komenda Ivanko Žulič. Napekle in pripravile so toliko dobrot,  da tekmovalci in tekmovalke, čeprav bi radi, niso nič shujšali kljub dolgi igri, celo pridobili kakšen gram več. Temu je bila kriva tudi »tekočina«, kajti kako bi sicer zdržali kar 12 ur na tekmovalni stezi.


Da so bile moči dobro in premišljeno razporejene, sta poskrbela kapetana obeh ekip. Komendski Mirko Misja je izbral boljšo »taktiko« kot cerkljanski "kolega" Vinko Janežič, ki je v Komendo prišel s številčno šibkejšo ekipo. Zato so se cerkljanske ekipe menjale na dve uri, komendske pa na vsako uro. V vsaki ekipi so bili po trije tekmovalci oz. tekmovalke.


Balinarji so se na balinarske steze podali točno ob 7. uri, tekmovanje pa sklenili ob 19. uri. Organizatorju tekmovanja se je ob koncu za gostoljubje in prijaznost zahvalil kapetan cerkljanske ekipe ter Komendčane povabil na prihodnje merjenje moči leta 2020 v Cerklje na Gorenjskem. Tekmujejo namreč izmenično. Cerkljani imajo sedaj eno leto časa, da »nabrusijo kose«, to je se urijo v balinanju, kajti Komendčani so jim tokrat res »pokazali zobe«. Zato bodo še pogumneje prihodnje leto stopili na cerkljansko balinišče.


Besedilo: Tomaž Hacin in Jožef Pavlič, fotografije: Saša Lenarčič in Jožef Pavlič  

 

Oglejte si tudi