Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Enodnevni izlet upokojencev v Logarsko dolino

V četrtek, 11. julija, se nas je 59 članov DU Komenda pod vodstvom Marije Špehonje odpeljalo z dvonadstropnim avtobusom na izlet v Logarsko dolino. Pot nas je vodila preko Kozjaka do Luč, kjer se nam je priključila lokalna vodička Neža. Odpeljali smo se do Podvolovljeka, kjer smo obiskali kmetijo Selišnik na 700 m nadmorske višine. Gospodar Alojz Petek nam je predstavil življenje na kmetiji, ki se prvenstveno ukvarja z izdelavo kakovostnih  suhomesnatih izdelkov v naravnem ovitku, med katerimi je najbolj poznan Selišnikov zgornjesavinjski želodec. Po predstavitvi kmetije in multimedijske predstavitve Logarske doline smo izletniki te domače proizvode tudi pokusili, se do sitega najedli.

Pot nas je nato vodila do slapa Rinka. Večina se nas je povzpela prav do slapa in tudi do Orlovega gnezda nad njim. Po vrnitvi v Luče smo imeli kosilo, po kosilu smo si še ogledali 300 let staro hišo, ki jo je gospodar lično obnovil in v njej predstavil način življenja v tistem času vključno s tedanjimi orodji.

Ob koncu izleta smo se za odlično organizacijo zahvalili Mariji Špehonji, ki je dva tedna pred izletom opravila isto izletniško pot in se o vsem, vključno glede prehrane, do potankosti dogovorila.

 

Besedilo in fotografije: Saša Lenarčič

  

 

Oglejte si tudi