Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

VODSTVO UO DU KOMENDA PRED ODSTOPOM

Burna 12. redna razširjena seja Upravnega odbora Društva upokojencev Komenda in poverjenikov

V ponedeljek, 10. oktobra, zvečer so se v sejni sobi na Glavarjevi 104 v Komendi (nekdanjem Glavarjevem špitalu) zbrali na 12. redno (razširjeno) sejo člani Upravnega odbora Društva upokojencev (UO DU) Komenda. Vodil jo je predsednik UO DU Komenda Saša Lenarčič, seja je bila sklepčna. Na njej so ob običajnih točkah (ugotovitev sklepčnosti navzočih, potrditev dnevnega reda, pregled in potrditev sklepov 11. redne seje UO DU Komenda 28. marca 2022 in občnega zbora DU Komenda 20. aprila 2022, finančnem poročilu in poročilu o delu Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) Gorenjske (obe poročili je podala blagajničarka DU Komenda Marija Pirnat) ter poročilih vodij posameznih sekcij prišla na vrsto zelo pereča vprašanja in zadeve.

Predsednik Lenarčič je navzoče seznanil, da se je Alojz Zver 1. septembra 2022 pisno odpovedal nadaljnjemu vodenju Dramske in recitatorske sekcije pri DU Komenda. Člane te sekcije je, da bi našli novega vodjo, predsednik DU Komenda povabil na sestanek 6. oktobra 2022; sestanek ni bil uspešen. Člani sekcije in poverjeniki bodo skušali do prihodne seje najti primerno osebo za vodenje sekcije. Ta se lahko tudi sama javi vodstvu DU Komenda.

Delovna skupina, ki pod vodstvom podpredsednika DU Komenda Avgusta Sodnika skrbi za ureditev prireditvenega prostora, postavlja kulise za igro in drugo potrebno pri prireditvah DU Komenda, potrebuje nove mlajše »moči«. Član skupine Janez Zalokar bo do prihodnje seje pripravil seznam novih mlajših članov skupine ob upoštevanju starejših.

Navzoči so sprejeli sklep, da se odpovedujejo usposabljanju za uporabo »pametnega« telefona s strani Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS), ki naj bi bilo v Komendi ravno na Miklavža. Za to usposabljanje bodo poiskali druge možnosti (otroci, mlajši upokojenci pomagajo starejšim …).

Saša Lenarčič je dalje povedal, da išče zamenjavo tudi vodja Folklorne skupine pri DU Komenda Janez Slapnik; prav tako naslednika za igranje harmonike pri omenjeni skupini.

Pisno odpoved z datumom 31. 12. 2022 je podala tudi tajnica DU Komenda Brigita Debeljak, svojo odpoved bo istega datuma predložila tudi blagajničarka DU Komenda Marija Pirnat.  

Predsednik DU Komenda Saša Lenarčič je nazadnje dejal, da bo, če bo šlo tako naprej, odstopil tudi sam, saj ob pisnih odstopih ključnih ljudi v vodstvu UO DU Komenda in perečih razmerah znotraj društva (klevetanju vodstva), nerazumevanju in premajhni podpori domače občine, pa tudi samih članov društva, ki vidijo le svoje koristi od njega, niso pa pripravljeni kaj več žrtvovati zanj, le-tega ne more več uspešno voditi. Na vse to in še marsikaj drugega, kar ni v čast društvu, pa tudi težave pri svojem natančnem delu je opozorila tudi Marija Pirnat.

Udeleženci seje so še sklenili, da bo članarina za člane društva še naprej 10 evrov, da bodo tudi v prihodnjem letu obdarili občane, starejše od 80 let, da se bodo z DU Cerklje in DU Bukovica-Šinkov Turn skušali dogovoriti za organizacijo srečanja Skupaj se imamo fletno, predvsem pa pripraviti načrt delovanja društva v prihodnjih dveh letih.

 

Zapisal in fotografiral Jožef Pavlič, tiskovni predstavnik DU Komenda.

 

  

Oglejte si tudi