Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Številne pohvale in zahvale moščanskim gasilcem

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Moste je potrdil njegovo dobro delo in pravilno usmeritev.

PGD Moste je imelo 95. redni (volilni) občni zbor 3. februarja v prostorih gasilskega doma v Mostah. Začel se je s pozdravom predsednika društva Roka Furlana, počastitvijo rajnih članov društva (lani je umrl Viktor Nograšek), izvolitvijo delovnega predsedstva (predsednik Jure Štricelj, člana Gregor Špenko in Rok Furlan), nadaljeval pa s poročili predsednika društva Roka Furlana, poveljnika Mateja Tanceka, tajnika Gregorja Špenka, blagajnika Jureta Štricelja, namestnika predstavnice mladih gasilcev Primoža Zupanca, predstavnice članic Tjaše Vidrgar, predstavnika veteranov Andreja Slaparja, predsednika Nadzornega odbora Nika Zalaznika, predsednika Disciplinske komisije Urbana Baloha in drugih odgovornih oseb pri PGD Moste.

Vsa poročila so potrjevala, da društvo dobro deluje. Glavna težava so nujno potrebna nova gasilna vozila (pri tem društvo računa na pomoč Občine Komenda), dotrajana gasilna oprema; veliko tega je bilo uničeno ob lanskoletnih katastrofalnih poplavah. Gasilski dom je lani sprejemal gasilce iz mnogih društev, ki so prihajali pomagat po poplavah 4. avgusta, je v njem dnevno dobivalo obroke hrane okrog 300 gasilcev, domači gasilci pa so bili tako rekoč ves teden na nogah, je povedal predsednik UO PGD Moste Rok Furlan.  Gasilcem se je zahvalil za veliko pomoč ob poplavah prebivalcem Most, Suhadol in drugih vasi v Občini Komenda.

Poveljnik Matej Tancek je podrobno povedal, kje vse in kolikokrat so lani posredovali člani PGD Moste. Največkrat po viharju in poplavah. Pri tem so se zelo izkazali. Kako, so izpričala tudi druga poročila.

Nik Podbelšek je zelo uspešno tekmoval na najtežjih gasilskih tekmovanjih po Evropi in ZDA.  

Po predstavljenem (Rok Furlan) in sprejetem delovnem načrtu društva za letošnje leto je pri »besedah gostov« podžupan Aleš Marinko udeležencem občnega zbora najprej posredoval pozdrav, dobre želje in obljubo podpore župana Jurija Kerna. Nato se je še sam zahvalil gasilcem, ko so najprej reševali življenja ljudi, nato njihovo premoženje, za to žrtvovali svoj prosti čas, celo sami utrpeli škodo. »Ponosen sem na vas!« jih je pohvalil.

Člane PGD Moste je za njim pohvalil tudi predsednik Gasilske zveze (GZ) Komenda Jože Sušnik. Omenil je predvsem dobro delo z mladimi, članicami in sodelovanje z veterani, opozoril pa, da bo za hitro in učinkovito posredovanje v prihodnje potrebnih še več izučenih in izurjenih gasilcev. Občini Komenda se je zahvalil za dobro sodelovanje, od nje pa pričakuje nujno potrebno pomoč pri nakupu novih gasilnih vozil in drugega za uspešno gašenje požarov in druge intervencije. Na to je spomnil tudi namestnik poveljnika Roman Koncilija, ki so ga na občnem zboru »za dolgoletno izjemno uspešno in aktivno delo ter v zahvalo za zelo pomemben osebni prispevek pri razvoju gasilstva« odlikovali z naslovom častni član PGD Moste. V zahvalni besedi je opozoril na nujnost dobro pripravljene gasilske enote za posredovanje v vsakršnih primerih naravnih in drugih katastrof in nesreč.

Dobro delo PGD Moste so pohvalili tudi predstavniki sosednjih gasilskih društev.

 

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič

 

 

 

Oglejte si tudi