Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Zelo dober nastop komendskega zbora

Revija gorenjskih upokojenskih pevskih zborov v Bohinjski Bistrici in podelitev priznanj zaslužnim članom upokojenskih društev

Pokrajinska zveza društev upokojencev (PZDU) Gorenjske in Društvo upokojencev (DU) Bohinjska Bistrica sta 18. avgusta v Kulturnem domu Jaka Ažmana v Bohinjski Bistrici pripravila revijo pevskih zborov »Gorenjski upokojenci pojejo« 2021. Prireditev je povezovala Slavica Bučan.

Nastopilo je enajst pevskih zborov s po dvema pesmima po lastnem izboru, na koncu pa so vsi skupaj pod vodstvom opernega pevca in profesorja solopetja Dejana Herakovića zapeli še pesem Oj, Triglav moj dom.

Mešani pevski zbor DU Komenda, ki ga vodi zborovodja Ignac Gorjanc, se je predstavil s pesmima Pesem (O. Čeru, T. Bulc) in Slovenija v svetu (M. Kremžar, J. Osana).  

Na koncu so vsi zbori dobili pisne zahvale za svoje nastope, ki niso bili tekmovalnega značaja. Komendski zbor se je izkazal z odličnim petjem.

Revija bi morala biti že lani, a je odpadla zaradi epidemije covid-19. Organizatorji in voditelji so jo tokrat izvedli zelo dobro.

Reviji je PZDU Gorenjske pridružila tudi podelitev pisnih priznanj in plaket  članom gorenjskih upokojenskih društev za njihovo uspešno delo v letu 2020. Plaketo je dobil tudi predsednik ZDUS Janez Sušnik. Pisna priznanja pa zaradi marljivega dela v domačem upokojenskem društvu tudi trije člani DU Komenda: Ivanka Žulič, Avgust Sodnik in Franc Podjed. Podelitve se je udeležila le Ivanka Žulič.

Prireditve se je udeležil tudi predsednik DU Komenda Saša Lenarčič.

Čestitamo nagrajencem, pa tudi pevcem Mešanega pevskega zbora DU Komenda za uspeli nastop.

Besedilo: Saša Lenarčič in Jožef Pavlič

Fotografije: Saša Lenarčič

Oglejte si tudi