Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pesem v domu SeneCura v Komendi

Mešani pevski zbor DU Komenda je stanovalcem doma na najlepši način zaželel lepe velikonočne praznike.
Mešani pevski zbor Društva upokojencev (DU) Komenda pod vodstvom zborovodje Ignaca Gorjanca je na povabilo vodstva SeneCura Doma starejših občanov Komenda 27. marca dopoldne prvič pel njegovim stanovalcem. Zbrali so se v prostoru, kjer jedo in imajo družabne prireditve. Trenutno jih je v domu 45, lahko pa bi jih bilo veliko več, vendar jim primanjkuje osebja, ki bi skrbelo zanje.

A tega dne je bilo to pozabljeno, je kraljevala pesem. Poleg nje tudi lepo pesmim primerno povezovalno besedilo pesnice in pevke Marije Kern, ki je recitirala tudi svojo pesem o Komendi. Pesem Vidim te, mati pesnika Srečka Kosovela je povedala članica zbora Marinka Crnkovič, Prešernovo Pod oknom pevka in članica Dramske skupine DU Komenda Nada Prezelj. Prostor, v katerem je pel zbor, se je izkazal kot zelo akustičen, prijeten in tudi dovolj velik za takšne kulturne dogodke.

Pevci so v polurnem kulturnem programu zapeli kar sedem pesmi (Pesem, Moj fantič je prijezdil, Tam, kjer teče bistra Zila, Slovenec sem, Naj bo pomlad, Gozdovi v mesečini, Prav lepa je komendska fara), dodali pa so še Mi se 'mamo radi in Kdor je v srcu mlad.

Nastopajoče pevske in glasbene goste ter recitatorke, pa tudi predsednika DU Komenda Saša Lenarčiča, je pozdravila in se jim za prijetno razvedritev stanovalcev doma zahvalila delovna terapevtka Monika Vrhovnik. Izrazila je upanje, da njihovo pevsko gostovanje ni bilo zadnje. Člani zbora so obljubili, da bodo radi še prišli, kajti tako hvaležne poslušalce težko najdeš. Kako močno so bili ganjeni, so potrjevale solze, ki so se zalesketale v prenekaterem očesu. Oj, spomini, ko smo bili še mladi, je njihovo občutje strnila Monika Vrhovnik. »Leta prehitro tečejo, kadar se imamo fajn …«

Vodstvo doma se dobro zaveda, kako pomembne so za njegove stanovalce različne dejavnosti, razvedrilo ter takšni družabni in kulturni dogodki, kakršen je bil tokratni. Povezan tudi s prazničnim velikonočnim voščilom drug drugemu. Zapete pesmi in recitacije so bile lep in močno doživet del tega.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič  

Oglejte si tudi