Oceni objavo

Imeli smo se "fletno"

Društvo upokojencev (DU) Komenda je tudi letos 16. decembra zvečer v Kulturnem domu v Komendi poskrbelo za že tradicionalno prireditev »Skupaj se imamo fletno«. Z bogatim programom, ki je navdušil in razveselil številne gledalce in poslušalce, so se izkazali domači in cerkljanski upokojenci, manjkali pa so bukoviško-šinkovturnski.

Zbrane goste, med njimi komendskega župana Jurija Kerna z družino, je pozdravil, nastopajočim pa se je zahvalil predsednik DU Komenda Saša Lenarčič. Na oder je povabil tudi predsednico DU Cerklje na Gorenjskem gospo Marto Hočevar. Posebnih čestitk in zahvale, že prej pa aplavzov, je bila deležna Anja Kralj Železnik, ki je celotno prireditev povezovala v verzih. Izvrstno!

Od domačih so nastopili: MePZ DU Komenda pod vodstvom zborovodje Ignaca Gorjanca s štirimi pesmimi (Tam, kjer teče bistra Zila, Naj bo pomlad, Moj fantič je prijezdil in Ne damo se), članica Dramske skupine DU Komenda pesnica Marija Kern (recitirala je lastno pesem Skupaj se imamo fletno), Bernarda Prezelj s pesmijo Franceta Prešerna Pod oknom, Olga Gros iz Most pa je presenetila z lastnim skečem Ljubezen v času covida, v katerem je tudi sama zaigrala.

Cerkljani, tudi tokrat odlični, so navdušili s skečem »Ta stara dva«, folkloristi s predstavo »Kako bom ljubil, k'me srček boli, pevki Francka Rozman in Ani Rehberger s pesmima »Daleč v kraju tujem« in »Preljubi sv. Lenart«, manjkali pa niso niti »Gaunerji« z domiselnim povezovalnim besedilom.

Ni bilo videti, kot govori pesem, kitice: »Saj leta tečejo, nič nam ne rečejo, kdaj in kako, konec jih bo.« Enkrat gotovo, a ta večer ni nobeden pomislil na to.

Besedilo in fotografije: Jožef Pavlič   

Oglejte si tudi