Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

V Kobaridu v soboto Avsenikove viže za pomoč VDC

Pomoč sočloveku, ranljivim skupinam, otrokom, predvsem pa tistim, ki so celo življenje odvisni od tuje pomoči, je in mora biti pomembno vodilo vseh, ki sooblikujemo družbo in narekujemo ritem vsakdanjega življenje. V Kobaridu smo se zato odločili, da v prihodnje nekajkrat letno pripravimo tudi dogodke, na katerih bomo zbrana sredstva namenili posameznikom ali inštitucijam, ki to najbolj potrebujejo, saj smo družba ljudje.

 

V soboto, 7. decembra 2019 ob 19. uri bo tako v Kulturnem domu Kobarid eden prvih takšnih  dobrodelnih dogodkov, koncert skupine Pomladni dan, na katerem se bo glasba prepletala s poezijo, vsi skupaj pa bomo s podporo in obiskom pomagali Varstveno-delovnemu centru Tolmin, v katerem živi in delujejo predvsem Kobaridci, Tolminci in Bovčani, ki zaradi takšnih ali drugačnih omejitev potrebujejo strokovno pomoč. 

 

Direktorica centra Sandra Medveš Berginc, tudi naša občanka, ki vrsto let z izjemnim občutkom za te ljudi vodi center v Tolminu, nam je predstavila problematiko in potrebe, zato smo se skupaj odločili, da se vsa zbrana sredstva namenijo za postavitev multisenzorne sobe, ki jim bo pomagala pri delu z uporabniki, ki težje sprejemajo in pretvarjajo senzorne informacije, katere prihajajo skozi centralno živčni sistem čutil.  Predvidena je sledeča oprema: vodna postelja, vodni stolp, senzorna optična vlakna, blazine različnih polnil, projektor slike, računalnik, predvajalnik glasbe, različne podlage za hojo, obtežilne blazine, ogledala, vibrajoči predmeti. 

 

Nastopila bo skupina Pomladni dan, ki preigrava glasbene viže iz druge polovice prejšnjega stoletja, od Avsenikov, Kovačiča, Pepel in kri in drugih znanih slovenskih ustvarjalcev, sodelovalo bo Kulturno društvo NIT - Posočje, Benečija, Rezija s povezovalko Silvo Mlekuž, umetnico govorjene in pisane besede Karmen Vidmar in pesnico Ano Manfreda, ki bo s Tomažem Kosmačem - Kosmom literarna gostja. Ob vsem tem pa bo vrata v vinske skrivnosti odpiral tudi vinar Trbižan iz Planine pri Ajdovščini.

 

Ker le skupaj zmoremo narediti nekaj več, Vas iskreno vabimo, da dogodek podprete in se ga udeležite v čim večjem številu.

 

Dogodek skupaj pripravljamo Občina Kobarid, društvo Pomladni dan in Lions klub Soča Kobarid.

Oglejte si tudi