Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
14°C
-2°C
JUTRI
14°C
-2°C

Svečani 130. redni letni Občni zbor PGD Kobarid

V soboto, 29.2.2020 je v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu potekal svečani 130. redni letni Občni zbor PGD Kobarid. Poleg članic in članov so se ga udeležili gasilci iz Breginja, Drežnice, Bovca, Srpenice, Tolmina, Mosta na Soči, Sela na Vipavskem, italijanske Žabnice (Camporosso) in avstrijske Bistrice ob Zili (Feistritz/Gail). 

 

Z udeležbo so kobariške gasilce počastili tudi župan Občine Kobarid Marko Matajurc, poveljnik Civilne zaščite Občine Kobarid Aleksander Vončina, častni občan Občine Kobarid Zdravko Likar, komandir Policijske postaje Bovec Damijan Žagar, poveljnik in predsednik Gasilske zveze Kobarid tov. Andraž Mašera in tov. Aleksander Grković, predstavnika Agrarne skupnosti Livek Boris Drešček in Jožko Skočir ter predstavnik GRS Tolmin Damjan Koren. 

 

Po uvodnih besedah je vodenje prevzelo delovno predsedstvo. Pregledali so preteklo delo in si zastavili delo za naprej. Podana so bila poročila poveljnika, predsednika, glavne mentorice, NO ter verifikacijske komisije iz katerega je bilo razvidno, da se zbora udeležuje 68 članov in članic. Zaslužnim so bila podeljena priznanja in odlikovanja, ponosno pa je čin operativnega gasilca prevzelo sedem od osmih novopečenih operativk oziroma operativcev.

 

Zbrane je v imenu Občine Kobarid nagovoril in pozdravil kobariški župan Marko Matajurc. Zahvalil se jim je za vso pomoč, ki jo namenjajo občanom in jim zaželel čim manj intervencij v letu 2020 ter prijetno praznovanje 130.obletnice društva. 

 

Foto: PGD Kobarid 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi