Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

V Breginju spet polno pozitivne energije

Tudi letos je v Breginju potekalo  tradicionalno srečanje »Radi bi vam rekli hvala«, na katerem se mlajše generacije zahvalimo starejši generaciji za vse, kar so storili za vse nas. Povedali smo jim, da so veliko bogastvo nas vseh in dragocen vir izkušenj in znanj. Na prireditvi se odraža velika povezanost šole s krajani in prisrčno medgeneracijsko sodelovanje.

 

Otroci podružnične šole in vrtca Breginj, od najmlajšega do najstarejšega, so skupaj z vzgojiteljicami in učiteljicami izvedli bogat in srčen kulturni program s petjem, igranjem in plesom. Zapele so nam pevke iz Sedla.

 

Vse prisotne v nabito polni dvorani OŠ Breginj so pozdravili vodja PŠ Tatjana Terlikar, podžupan občine Kobarid Marko Miklavič in predsednik Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Tolmin Rafael Šuligoj. Vsi so s ponosom ugotavljali, da se število otrok povečuje in se ni potrebno več bati za obstoj šole.

 

Ob prijetnem domačem vzdušju je potekalo tako obujanje spominov kot druženje vseh generacij od vnukinj in vnukov do babic in dedkov. Zahvala gre vsem zaposlenim na OŠ Breginj, ki v srečanje vložijo veliko časa in energije ter prostovoljkam in prostovoljcem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravi srečanja. In seveda najlepša hvala vsem starejšim, ki se odzivate našemu vabilu.

 

Tekst Marjanca Velišček

Oglejte si tudi