Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Svetovni pokal in pred-evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali

 

Svetovni pokal in pred-evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali se je začelo v sredo 20. septembra 2017 s seminarjem za pridobitev licence mednarodnega sodnika na tekmah v natančnosti pristajanja.

 

Četrtek je bil namenjen za uradni trening, v petek in soboto pa je bilo izpeljanih 6 serij. Uradno odprtje svetovnega pokala v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali je potekalo na igrišču pred kobariško šolo, kjer so se zbrali vsi tekmovalci in prisluhnili prisrčnemu programu učencev OŠ Kobarid. Zbrane je pozdravil in jim zaželel dobrodošlico župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki je v družbi opazovalca mednarodne aeronautične zveze Andya Cowely uradno odprl tekmovanje. 

 


Na tekmovanju je sodelovalo 91 tekmovalcev iz 28 držav, ki so iz novega vzletišča na Ozbenu v treh dneh izvedli okoli 800 vzletov. Organizatorjem kot tekmovalcem je bilo vreme naklonjeno, saj so tekmovalci v idealnih pogojih vzletali skoraj vsako minuto. 

 


Tekmovanje si je ogledal tudi opazovalec mednarodne aeronautične zveze Andy Cowely, ki je Kobarid obiskal z namenom, da organizatorju poda oceno organizacije tekmovanja, ki je pomembna za izvedbo evropskega prvenstva, ki ga bo Kobarid gostil septembra 2018. Andy Cowely ni skrival navdušenja  tako nad organizacijo kot gostoljubnostjo in pogoji, zato je organizatorje ocenil z odliko.

 

Ekipa društva Adrenalin Paragliding Team Gornje Posočje, ki je pokal organiziralo s pomočjo kolegov iz Krokarja iz Železnikov, je z izvedbo zadovoljna in verjamejo, da so zadovoljni tudi turistični ponudniki, saj je bilo tekmovalce opaziti praktično na vsakem koraku … 
Podelitev nagrad najboljšim tekmovalcem je potekala v soboto zvečer na pristajalnem mestu v Kobaridu. Medalje je podelil podžupan Občine Kobarid Marko Miklavič. 

Organizacijo svetovnega pokala je podprla Občina Kobarid, Letalska zveza slovenije in številne druge organizacije. Potrudili se bomo, da bo Kobarid dober gostitelj tudi septembra 2018, ko bo potekalo Evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali in bodo nebo ponovno prekrili padalci.

 


Rezultate svetovnega pokala si lahko ogledate na povezavi:  http://pgaeuro2018.lzs-zveza.si/index.php/en/results

 

 
Foto: Društvo Adrenalin Paragliding Team Gornje Posočje 

 

Oglejte si tudi