Logo MojaObčina.si

Kobarid

DANES
31°C
14°C
JUTRI
30°C
15°C
Deli
4172

Božični koncert v Kobaridu

V torek, 26. decembra, je v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Kobaridu potekal božični koncert opernega pevca Juana Vasleta in Tadeja Podobnika na klavirju in orglah ter združenih pevskih zborov iz občine Kobarid.

 

Večer so prepletale slovenske in tuje božične pesmi, med njimi tudi južnoameriške v ritmih tanga. Združeni zbori iz občine Kobarid so program obogatili s slovenskimi božičnimi skladbami ter skupaj z Vasletom izvedli Gruberjevo Sveto noč.

Na koncertu so sodelovali Mešani pevski zbor Sveti Anton Kobarid, zborovodja Matej Kavčič, Mešani pevski zbor Planinska roža, zborovodkinja Mirjana Antih Čebokli, Cerkveni pevski zbor Livek, zborovodkinja Tina Rupnik, Vokalna skupina Drežnica, zborovodkinja Urška Kranjc in Pevski zbor Sedlo, zborovodkinja Janja Čebokli. Pridružili so se jim pevci iz Cerkvenega zbora Tolmin. Vodila sta jih Mirjana Antih Čebokli in Matej Kavčič

Občina Kobarid, ki je koncert organizirala, se zahvaljuje Krajevni skupnosti Kobarid in Turističnemu društvu Kobarid, ki sta poskrbeli za druženje po koncertu ter sponzorjema koncerta, Elektro Primorski in Turističnemu centru Lazar – Kampu Lazar Kobarid. Hvala Župniji Kobarid in župniku Ivanu Blažiču, ki je omogočil, da smo koncert izpeljali v cerkvi.
Župan Občine Kobarid Robert Kavčič je ob tej priložnosti vsem zbranim voščil vesele praznike in vse dobro v letu 2018.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov. 

Foto: Nataša Hvala Ivančič, Jasna Kavčič, Alenka Lednik, Igor Gabršček

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi