Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Posoški razvojni center letos praznuje 20 let

Posoški razvojni center, ki so ga leta 1999 ustanovile tri posoške Občine Bovec, Kobarid in Tolmin, letos praznuje 20 let in ob tej priložnosti so zaposleni v Tolminu pripravili slovesnost, na kateri so v hudomušnem programu na svojevrsten način predstavili tudi težave, s katerimi se ukvarjajo pri pridobivanju razpisanih sredstev.

 

Direktorica PRC mag. Almira Pirih je ob tej priložnosti poudarila, da je bil PRC s strani treh občin ustanovljen z namenom spodbujanja razvoja na tem območju. Poudarila je, da se je v 20 letih delovanje PRC razširilo na številna področja, med drugim tudi na izobraževanje odraslih. Danes PRC zaposluje 27 visoko usposobljenih zaposlenih, ob prehodu aktualne finančne perspektive v naslednjo, pa jih čaka veliko izzivov.

 

»Prepričana sem, da povezani in tudi z zavezo, da si moramo najprej poti naprej utirati sami, lahko presežemo tudi te izzive in gremo proti naslednji okrogli obletnici. Rada bi se zahvalila vsem zaposlenim, s katerimi smo skupaj prehodili to pot in dosegli to, kar danes smo. Seveda pa bi se ob tem rada zahvalila tudi vsem županom, ki nas na tej poti podpirajo, saj brez te podpore ne gre, prav gotovo Ministrstvu za izobraževanje, šolstvo in šport in Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter vsem, ki nas kakorkoli spodbujajo in pomagajo. Zahvaljujem se vsem partnerskim organizacijam, s katerimi skupaj razvijamo ideje in jih tudi udejanjamo, seveda pa tudi tistim, ki nas sem ter tja opomnite, da bi bili lahko še boljši. In k temu bomo seveda tudi v prihodnje stremeli,« je poudarila Pirihova.

 

Elvira Šušmelj, generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih (MIZŠ) je vsem čestitala za 20 let uspešnega uresničevanja vizije vnosa razvojnih idej  in znanja na posoško območje za blaginjo tako tega območja kot celotne Slovenije.

 

»PRC je sicer razvojna institucija, ampak v eni svoji organizacijski enoti seveda sodi v sistem slovenskih ljudskih univerz. V sistem, ki letos obeležuje 60 let svojega delovanja,« je zatrdila Elvira Šušmelj in predstavila njihov ustanovitveni proces, nadaljevala pa s trditvijo, da»ste se v sistem vključili z vzpostavitvijo razvojnega centra, ki je že hitro spoznal, da mora biti to njegovo delovanje povezano z izvajanjem izobraževanja za odrasle. In tako se je začela pot z roko v roki med razvojem in izobraževanjem. Čeprav sta obe zgodbi uspešni, pa kljub vsemu vsako obdobje prinese potrebe po novih spoznanjih. Tako je bila na področju izobraževanja pred dobrima dvema letoma materializirano spoznanje v obliki zakona, da tudi to področje nujno potrebuje javno službo in javno omrežje izvajalcev za izobraževanje odraslih. Trdno verjamem, da bomo čez približno eno leto to mrežo tudi postavili in se bo znotraj nje znašla tudi institucija Posoški razvojni center,« je s spodbudnimi besedami pospremila PRC v naslednje obdobje Elvira Šušmelj.

 

Foto: PRC

 

 

Oglejte si tudi