Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

MePZ Sveti Anton tudi skozi poletje precej dejaven

Mešani pevski zbor Sveti Anton iz Kobarida je bil tudi čez poletje precej dejaven, kar nekaj nastopov pa se mu obeta tudi v jesenskih mesecih.

Po kratkotrajnih julijskih počitnicah so se v avgustu nadaljevale intenzivne priprave na premierno izvedbo kantate skladatelja Avgusta Ipavca »Skrivnost rož v gorah«, ki jo je zbor skupaj z drugimi posoškimi pevci zapel ob počastitvi Evropskega dneva spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov.

 

Prireditev s slavnostnim govornikom Borisom Pahorjem se je pred številnimi domačini in drugimi uglednimi gosti odvijala na kobariškem trgu 30. avgusta zvečer, kantata pa je bila izvedena pod taktirko dirigenta Marka Muniha in ob inštrumentalni spremljavi učiteljev in učencev Glasbene šole Tolmin. Za odlične solo vložke sta poskrbela tenorist Janez Lotrič in sopranistka Marjetka Luznik.


Pevci so 21. septembra sodelovali tudi na vsakoletni prireditvi ob Dnevu miru na Cerju nad Mirnom. Ob mednarodni udeležbi in prisotnosti predsednika republike Boruta Pahorja, ki je predstavil prizadevanja mednarodne skupnosti za vzpostavitev miru na kriznih območjih v svetu, so v sodelovanju z drugimi posoškimi pevci poleg Zdravljice zapeli še nekaj pesmi, rojenih iz bolečin in trpljenja mladih fantov različnih narodov v spopadih na slovenskem ozemlju v preteklosti.


Še en pomemben nastop čaka pevce, in sicer na oktobrski slavnostni seji Občinskega sveta Občine Kobarid, na kateri se bo počastilo tudi spomin na 150-letnico rojstva kobariškega skladatelja Hrabroslava Volariča. Z izvedbo dveh Volaričevih pesmi bodo skupaj s pevci drugih lokalnih pevskih zborov predstavili delček glasbenega ustvarjanja tega pomembnega kobariškega skladatelja in rodoljuba.

Oglejte si tudi