Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

PRVO LETO DELOVANJA LUNE

V nedeljo, 14. aprila 2013 je likovna skupina LUNA iz Kobarida pričela sklop 9. delavnic, z akademsko slikarko Jano Dolenc.
Prvo leto delovanja Likovne skupine LUNA je obrodilo bogate sadove. Organizacijo likovne delavnice z mentorico, akad.slikarko Jano Dolenc, sodelovanje na extemporih, natečaju in razstavah.

 

Likovna delavnica slikanja z akrili je v sklopih razdeljena na devet srečanj, razporejenih čez celo leto. Vodi jo akad.slikarka Jana Dolenc in poteka v prostoru in v naravi. Informacije o delavnici lahko dobite na tel. št. 051 334 407 - Bine Kurinčič.

 

Slikanja na poletnih ekstemporih  se je udeležilo več članic in članov. Sodelovali so tudi na dobrodelnih prireditvah in natečajih. Na natečaju tematske državne razstave JSKD, se je slika z naslovom Zvezdni dan, Ine Stergar, uvrstila v izbor na regijsko tematsko razstavo v Idriji. Na izboru za razstavo je bila sprejeta tudi fotogtrafija avtorice Darje Gruntar, ki je sicer članica Društva slikarjev amaterjev Tolmin.

 

Bine Kurinčič je imel v sklopu Festivala soške postrvi samostojno razstavo tematskih fotografij.

 

V naslednjem letu se veselijo novih prostorov za atelje in načrtujejo nove dejavnosti. V svojo družbo lepo vabijo nove člane, ljubitelje likovnega ustvarjanja.

 

 

V juniju 2014 pripravljamo skupinsko razstavo vseh ljubiteljev slikanja iz kobariške občine, ki bi želeli razstaviti po eno svojo sliko v Zeleni Hiši- od 15.-22.6.2014 -v tednu ljubiteljske kulture Slovenije.

 info:

 kdpobere@gmail.com

Oglejte si tudi