Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Kobariški sejem je vsako leto bolj obiskan

V soboto, 23. junija je v Kobaridu potekal tradicionalni Kobariški sejem in tek z bogato sejemsko ponudbo in spremljajočim kulturnim in športnim programom za vse generacije in okuse.
Predpraznično junijsko soboto je v Kobaridu potekal tradicionalni kobariški sejem in četrti Kobariški tek, ki iz leta v leto postaja vse bolj prepoznaven in v Kobarid privablja vedno večje število ljubiteljev kulture, športa, zabave in dobre hrane.  

Uvod v letošnji sejem je bilo odprtje razstave likovnikov Likovne skupine Luna Kobarid v Zeleni hiši, kjer svoje umetnine do 20. julija razstavlja 10 domačih likovnikov. 

Vrata Kobariškega sejma je uradno odprl župan Občine Kobarid Robert Kavčič, ki je uvodoma pozdravil in zaželel dobrodošlico vsem obiskovalcem ter se zahvalil organizatorju, Krajevni skupnosti Kobarid, in vsem sodelujočim akterjem za organizacijo in izvedbo kobariškega praznika ter vsem skupaj zaželel prijetno praznično soboto.

Bogata sejemska ponudba lokalnih izdelkov in pridelkov ter pester spremljajoči program so na osrednji kobariški trg in novo urejen prireditveni prostor privabili številne obiskovalce od vsepovsod. Kobariški trg je bil zapolnjen do zadnjega kotička. Spremljajoči program, ki je trajal skozi cel dan, je obiskovalcem ponudil zabavo, kulturo, šport in lokalne dobrote. Za mlajše otroke je Prostovoljno gasilsko društvo Kobarid pripravilo gasilski poligon, kjer so se otroci lahko preizkusili v vlogi gasilca; Najmlajši so si ogledali otroško predstavo Čebelica Debelica, ljubitelji kulture in plesa so se zabavali ob programu Folklorne skupine Razor iz Tolmina. Pri Mrzlem studencu so potekale delavnice izdelovanja Ivanovih (Iuanouih) venčkov in šopkov, na nogometnem igrišču pa so ljubitelji nogometa navijali za mlade nogometaše, ki so se pomerili na CICI nogometnem turnirju. V sklopu etnoloških dejavnosti na sejmu so obiskovalci lahko sami izdelali kobariške štruklje in si ogledali prikaz pletenja košar. Kobarid je dišal po Kobariških štrukljih in drugih lokalnih dobrotah.

Popoldne so kobariški trg zavzeli košarkarji in tekači, ki jih je na pot s himno Pridi tudi ti! pospremil domači kantavtor Borut Skočir. Mladina se je podala po kobariških ulicah, člani pa po poti, ki povezuje Kobarid – Svino – Sužid.  Finalni obračun košarkarskega turnirja trojk se je zaključil pozno zvečer, ko so na oder že stopili glasbeniki skupine HELP! A Beatles Tribute, ki so dodobra ogreli občinstvo in na kobariški trg še dodatno privabili domačine in številne turiste željne dobre glasbe in zabave.

Kobariški sejem je eden večjih dogodkov poletnega dogajanja, ki ga je tudi letos organizirala Krajevna skupnost Kobarid v sodelovanju z Občino Kobarid, Posoškim razvojnim centrom in Tekaškim klubom Kobarid ter številnimi drugimi lokalnimi akterji.

Dogodek Kobariški sejem 2018 sta iz Evropskega sklada za regionalni razvoj sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija.

Vabljeni k ogledu foto utrinkov in kratkega promocijskega filma. 

Oglejte si tudi