Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali je odlično uspelo

Društvo Adrenalin Paragliding team Gornje Posočje in Klub jadralnih padalcev Krokar Železniki sta skupaj z številnimi akterji in ob podpori Občine Kobarid in Zavoda Turizem Dolina organizirala Evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali, ki je potekalo ob 16. do 21. septembra v Kobaridu.
"Evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja Kobarid, Slovenija 2018 je za nami. Dobra priprava pred tekmo in izkušnje iz lanskega leta so prav gotovo bili dober temelj odlični izpeljavi prvenstva. Ekipe na pristanku, vzletišču v tekmovalni pisarni in pri prevozih so funkcionirale usklajeno in gladko" z navdušenjem pove Klavdij Rakušček. 

Prvenstvo smo otvorili v nedeljo, 16. septembra, v centru Kobarida, kjer so se predstavili vsi tekmovalci  sodelujočih držav, z glasbo pa so jih pospremili glasbeniki Godbe Cerkno. Zbrane sta pozdravila in nagovorila župan Občine Kobarid Robert Kavčič in predsednica FAI Jury Riikka Vilkuna, ki je uradno odprla prvenstvo. 

Trening dan in pet, od planiranih šest tekmovalnih dni je minilo brez nesreč in v sproščenem vzdušju. Izvedli so 11 serij od maksimalno 12. Piloti iz 24. držav so prve lete za trening pričeli že dva do tri dni pred prvenstvom. Na sami tekmi je bilo 111 tekmovalcev. "Ocenjujemo, da je bilo v teh desetih dneh opravljenih preko 1800 vzletov z Ozbena. Seveda je to pustilo posledice tako na cesti kot na samem vzletišču, kar bo potrebno v prihodnjih mesecih sanirati, da ne bo še večje škode. Ponovno smo dobili potrditev, da je Ozben idealen za tovrstna tekmovanja in Kobarid ob usklajeni organizaciji odličen kraj za velika tekmovanja" pripoveduje Rakušček. 


Evropsko prvenstvo se je zaključilo s svečano podelitvijo, kjer smo Slovenci dokazali kam spadamo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali. Matjaž Sluga je ubranil naslov evropskega prvaka. Na stopničkah sta mu delala družbo še dva Slovenca, Jaka Gorenc in Matjaž Ferarič. Ekipno smo Slovenci evropski prvaki. Več na www.pgaeuro2018.lzs-zveza.si 

Hvala vsem organizacijam in posameznikom za vrhunsko organizacijo športnega dogodka v Kobaridu. 

 

 

Oglejte si tudi