Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Odprli smo sistem daljinskega ogrevanja na lesno biomaso

V četrtek, 15. novembra, sta direktor javnega podjetja DEJMAN d.o.o. Jernej Bric in župan Občine Kobarid Robert Kavčič slovesno odprla in predala namenu nov sistem daljinskega ogrevanja na lesno biomaso. 

Za potrebe novega daljinskega sistema (DOLB) je bila zgrajena nova kotlovnica, moči 300 kW, ki bo s toploto oskrbovala osnovno šolo, telovadnico, vrtec, glasbeno šolo in Dom Andreja Manfrede. Vrednost projekta znaša okoli 330 tisoč evrov, od tega je okoli 140 tisoč evrov kohezijskih sredstev. 

Uvodoma je zbrane pozdravil in nagovoril kobariški župan, ki je poudaril, da gre za veliko investicijo, ki je plod vseh, ki so vanjo verjeli in jo podprli. Zahvalil se je Občinskemu svetu Občine Kobarid in vsem akterjem, ki so pripomogli, da je projekt uspešno zaključen. 

 

Jernej Bric, direktor javnega podjetja DEJAMN d.o.o. je povedal, da je bila izvedba projekta vse prej kot enostavna, saj je bil od samega začetka poln birokratskih, finančnih in fizičnih ovir, ki pa so jih z vztrajnostjo in sodelovanjem uspešno premagali. 

"Z odprtjem daljinskega ogrevanja na lesno biomaso pa se naše delo tu na zaključuje, temveč se šele začenja. Prehod na uporabo obnovljivih virov energije nam odpira nove možnosti – kotlovnica je zastavljena tako, da jo je mogoče nadgraditi in priključiti potencialne nove uporabnike. Kot lahko vidite, če se ozrete po naši zeleni okolici, naši občini biomase ne primanjkuje. Tu vidimo potencial, da v prihodnjih letih projekt nadgradimo tako, da bomo biomaso zagotavljali od lastnikov zemljišč, kar bo zanje imelo pozitivne finančne učinke, hkrati pa bomo ohranjali kulturno krajino pred zaraščanjem" je zaključil Bric.

Odprtje sistema daljinskega ogrevanja na lesno biomaso so z glasbo pospremile mlade glasbenice skupine Into Music, učenke in učenec 9. razreda OŠ Kobarid. 

 

 

 

Oglejte si tudi