Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Šesti rojstni dan Šole zdravja Cirkovce

V septembru smo »oranžne« obeležile šest let telovadbe v Cirkovcah. Začelo nas je pet, danes nas je že dvajset. Najprej nismo upale niti pomisliti, da se bo telovadba na vasi obdržala, danes pa smo zelo ponosne na šesto leto.

Telovadimo vsako jutro, razen ob vikendih, v vsakem vremenu. Hvala DU Cirkovce, da nam omogoči telovadbo ob deževnih dneh v njihovih prostorih. Mraz pa za nas ni ovira, da ne telovadimo zunaj na svežem zraku. Pozimi nas marsikdaj pošteno zebe v roke, a me se ne damo. Vsako leto organiziramo nekaj izletov po Sloveniji, na katerih spoznavamo kraje in njihove znamenitosti. Sodelujemo s šolo, vrtcem in občino. Včasih se udeležimo pohoda ob polni luni, ki ga organizira OŠ Cirkovce.

Naš rojstni dan smo praznovale v domači piceriji Klara. Kot se za rojstni dan spodobi, smo se posladkale tudi s torto. Izkoristile smo lep jesenski dan in organizirale izlet na Ptuj, na Ranco. Sprehodile smo se skozi Mestni park, opravile naših 1000 gibov in pritegnile pozornost mimoidočih, ki so z nami tudi poklepetali. Pot smo nadaljevale ob reki Dravi in si privoščile kavico na Ranci, od koder je čudovit pogled na prelepo ptujsko veduto z mogočnim gradom. Nazaj smo se sprehodile skozi mesto in si ogledale mogočne stare stavbe s prelepimi štukaturami ter občudovale pročelje mestne hiše.

Dan smo zaključile na terasi znane ptujske gostilne »Rozika« in si privoščile tudi malico po ptujsko – »pohanega pipeka«. 

Želimo si tako tudi nadaljevati, vas pa vabimo, da se nam pridružite.

Danica Dolenc

Oglejte si tudi