Oceni objavo

Srečanje društev invalidov v Brežicah

Člani Društva »Invalid« Kidričevo smo se 15. junija 2023 v Brežicah udeležili srečanja likovnih, kulturnih in drugih skupin oseb z invalidnostjo.

Ob 7. uri zjutraj smo se z avtobusom zapeljali preko kozjanskih gričev do Brežic. Srečanja se je udeležilo sedem slovenskih društev: Brežice, Kidričevo, Konovo, Bohinj, Podvelka, Šoštanj in Vuzenica.

Organizator srečanja, DI Brežice, je pripravil čudovit sprejem v prijetni senci borovega gozdička. Po pozdravnem govoru predsednika društva in nagovoru predsednika Zveze invalidov Slovenije, Silva Skoka, je sledil bogat kulturni program.

DI Šoštanj je s skeči predstavil vaški godec Jože, DI Konovo je prikazalo zanimivo igro »cornhole«, DI Brezno je zastopal njihov član z deklamacijo Ti meni luč, jaz tebi ključ, iz DI Vuzenica se je slišal napev lajne njihovega lajnarja, člani DI Brežice pa so zaplesali s svojo folklorno skupino in prepevali s pevskim zborom.

Za dobro voljo, pesem in ples je poskrbela glasbena skupina Aleš in prijatelji iz Brežic. Ob njihovih zvokih se je kar nekaj članov veselo zavrtelo. Ob tem so nas postregli z okusnim golažem in domačo kapljico. 

Prijetnega druženja in kramljanja v dobri družbi je bilo prehitro konec.

 

Danica Dolenc, tajnica DI Kidričevo

Oglejte si tudi