Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

PLES S POVODNIM MOŽEM

Letošnji Teden kulture, ki je potekal od 19. 2. do 23. 2. 2024, smo v Vrtcu Kidričevo posvetili Prešernovemu Povodnemu možu.
To prvo slovensko balado smo otrokom predstavili na različne načine: od pripovedovanja zgodbe ob kamišibaju najmlajšim otrokom, do poslušanja branja in ogleda animiranega filma. Otroci, najmlajši in najstarejši, so pesem poustvarjali z izdelovanjem slikanic. Nastali so svojevrstni in enkratni izdelki, ki so si jih imeli možnost ogledati vsi obiskovalci vrtca. Teden smo zaključili s predstavo Povodni mož v izvedbi gledališke skupine Žogice, ki jo sestavljajo vzgojiteljice našega vrtca. Ob tem se zahvaljujemo Folklorni skupini Vinko Korže Cirkovce, saj so nam za predstavo posodili folklorne obleke, ki so nam pomagale pričarati pridih starih časov.

V tem tednu je vse skupine v šolsko knjižnico povabila knjižničarka, ga. Jasna Medved. Kot vsako leto nas je tudi tokrat sprejela nasmejanih lic in nas popeljala med knjižne police, z otroki prelistala slikanice in prebrala še pravljico. Za njen velikodušni sprejem se ji najlepše zahvaljujemo. Veselimo se prihodnjih obiskov knjižnice.

Polonca Kopušar Mrzel

Oglejte si tudi