Bi jih spekli tudi vi? Poskusite!
Sestavine, ki jih potrebujemo:
· 250 g bele pirine moke
· 80 g bučnih semen
· 80 g sladkorja v prahu
· 1 ščepec soli
· 1 žlička vanilijeve paste
· 180 g masla
· 1 manjše jajce
· 1 čokoladno-lešnikov namaz
Postopek:
Moko zmešamo skupaj z zmletimi bučnimi semeni, s sladkorjem v prahu in s ščepcem soli. Nato dodamo na koščke narezano hladno maslo, vanilijevo pasto in manjše jajce. Zamesimo gladko piškotno testo. Po potrebi dodamo še več moke. Narejeno testo zavijemo v folijo in ga damo v hladilnik za dve uri, da se ohladi (mi v vrtcu smo pustili testo kratek čas počivati).
Ohlajeno testo razvaljamo na rahlo pomokani deski ali peki papirju. Iz testa z modelčki izrežemo poljubne oblike (naredili smo tudi kroglice, v katere smo polagali cela bučna semena). Piškote polagamo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih približno 12 minut na 180 °C, odvisno od pečice.
Ohlajene piškote lahko namažemo s čokoladno-lešnikovim namazom in jih zlepimo po dva in dva skupaj.
Piškoti z bučnimi semeni so lahko v zaprti posodi 2–3 tedne.
Naj vam teknejo!
Vzgojiteljica Suzana Žnider