Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Mi med seboj

Medgeneracijsko sodelovanje je pomemben vidik socialnega učenja, v katerem predšolski otroci prevzamejo določene izkušnje, spretnosti in znanja starejših, krepijo medsebojno spoštovanje in doživljajo prijetne skupne trenutke.

V skupini Čebele iz Vrtca Kidričevo smo se z veseljem odzvali vabilu učencev 5. a razreda in njihove razredničarke, ge. Metke Gumilar, na skupno pravljično urico. Z navdušenjem smo se odpravili iz vrtca v šolo, kjer so nas v svoji učilnici pričakali učenci. Po uvodnem pozdravu in predstavitvi smo se razdelili v manjše skupine, v katerih so učenci brali otrokom pravljice, katerih vsebino so po čustvenem doživetju s skupnimi močmi tudi narisali. Učenci so bili strpni in vztrajni, otroci pa zelo vodljivi in so z veseljem sodelovali. Vsi sodelujoči so s svojo odprtostjo, igrivostjo in neposrednostjo obogatili skupno urico.

Otroci in vzgojiteljici iz skupine Čebele smo se zahvalili za gostoljubnost ter se poslovili s plesno igro Plesni vlak. Učenci so se z navdušenjem priključili našemu plesu in nastal je pravi plesni šov. Ob slovesu so otroci prejeli darilca, učenci pa so jih pospremili do vrtca. Pomahali smo si ter si obljubili, da se še srečamo. Učence smo povabili v vrtec, v našo igralnico, na igralno urico, kjer jih že nestrpno pričakujemo.

Otroci iz vrtca so bili navdušeni, polni vtisov so o svojih doživetjih v šoli pripovedovali še ves dan. Veselimo se novih srečanj, saj tudi z njimi vzpostavljamo vzgojo za strpnost in medsebojno razumevanje.

Vzgojiteljica Natalija Kutnjak

 

 

Oglejte si tudi